Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Στα χέρια του... πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φαίνεται ότι καταλήγει το απίστευτο «πινγκ-πονγκ» σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από το προσωρινό κλείσιμο του athens.indymedia.org και των δύο ραδιοφωνικών ψηφιακών σταθμών 98 FM και Ράδιο Ενταση, που από το απόγευμα της Πέμπτης σταμάτησαν να εκπέμπουν.

Αρχικά οι «υποψίες» έπεσαν πάνω στην ΕΛ.ΑΣ., κάτι που φάνηκε να επιβεβαιώνεται και από τον... βιαστικό βουλευτή της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε μέσω twitter να δώσει τα συγχαρητήριά του στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. Από το υπουργείο της Κατεχάκη, ωστόσο, ήταν ξεκάθαροι: «Ουδεμία εμπλοκή έχουμε με το κόψιμο». Το ίδιο και το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Παράλληλα, από την Εισαγγελία γινόταν γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία εισαγγελική εντολή για να σταματήσει η παροχή ίντερνετ προς το athens.indymedia.org, παρά το γεγονός πως υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για να κλείσει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ο ραδιοφωνικός σταθμός Ενταση, ο οποίος εκπέμπει και στους 100,1 στα FM, έπειτα από μηνυτήριες αναφορές του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, που εκπέμπει στους 100,3 και παρενοχλείται. Παράλληλα και ο ΟΤΕ δήλωνε πλήρη άγνοια, καθώς το Indymedia δεν λειτουργούσε πάνω σε δική του γραμμή.


Η άκρη του νήματος

Το μυστήριο λύθηκε χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από τους κόλπους του πανεπιστημίου, η απόφαση για τη διακοπή του ίντερνετ είναι προσωπική απόφαση του πρύτανη του ΕΜΠ Σίμου Σιμόπουλου, ο οποίος έδωσε εντολή σε τεχνικό να προχωρήσει στη διακοπή. Την υπηρεσία δικτύου του ΕΜΠ και τον εσωτερικό κανονισμό του Ιδρύματος «δείχνουν» με κείμενο που μοιράστηκε χθες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια «στη φίμωση του Indymedia, του 98 FM και του Ράδιο Ενταση» στην Πολυτεχνειούπολη.

«Την Πέμπτη 11 Απριλίου υπό την τυπική πρόφαση της αντιστοίχισης φυσικών προσώπων με τις παροχές ίντερνετ, η υπηρεσία δικτύου του ΕΜΠ κόβει την παροχή του athens.indymedia και του 98 FM ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης» αναφέρει το κείμενο.


Και παράλληλη έρευνα μυστήριο

Την ίδια στιγμή, αστυνομικές πηγές αποκάλυπταν χθες ότι παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας σε κτίριο-κληροδότημα του ΕΜΠ στο Χαλάνδρι, το οποίο φαίνεται ότι συνδέεται με κάποιον τρόπο με το athens.indymedia. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό πώς έφτασε σε αυτό το οίκημα η ΕΛ.ΑΣ., ούτε βέβαια ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας.


Νίκος Δεμισιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: