Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κυνικός στην ομολογία του ο 23χρονος Πακιστανός, παραδέχθηκε ότι σχεδίαζε να επιστρέψει στην πατρίδα του τέσσερις ημέρες μετά τον φόνο, συνοδεία, κατά την πάγια πρακτική, ελλήνων αστυμομικών και με κοινοτικές δαπάνες.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δράστης του εγκλήματος είχε μπεί στο πρόγραμμα επιστροφής μεταναστών και θα έφευγε αεροπορικώς την Πέμπτη. Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και εθνικούς πόρους.

Ο δράστης , όπως έγινε γνωστό σήμερα, όταν συνελήφθη αρνήθηκε ότι είχε σχέση με το φονικό στη βίλα του Αλιβερίου, στην οποία εργαζόταν περιστασιακά, φροντίζοντας, κυρίως, τον κήπο.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, αντιδρούσε έντονα σε κάθε ερώτηση και έλεγε συνεχώς ότι δεν είχε καμία σχέση.
Λύγισε και παραδέχθηκε ότι τελικά αυτός σκότωσε το ζευγάρι, όταν οι αστυνομικοί, τού έφεραν μπροστά του τα ρούχα του, τα οποία ήταν γεμάτα από το αίμα του γυναικολόγου και της συζύγου του...
Τα ρούχα βρέθηκαν στο σπίτι του ομοθενή του που τον φιλοξένησε στη Λάμψακο, μετά το φρικτό έγκλημα.
Τόσο ο ενοικιαστής του σπιτιού όσο και οι άλλοι Πακιστανοί που συνελήφθησαν για υπόθαλψη εγκληματία, γνώριζαν ότι ο φίλος τους είχε σχεδιάσει να σκοτώσει το ζευγάρι και στη συνέχεια να φύγει για τη χώρα τους αεροπορικώς, μέσω του προγράμματος επιστροφής που υλοποιεί η χώρα μας με τη συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως ανάφεραν οι αστυνομικοί το κατέθεσε όταν ανακρίθηκε, αλλά οι ομοθενείς του αρνούνται ότι γώριζαν τι είχε σχεδιάσει, όπως, επίσης, και για το έγκλημα.
Όσον αφορά στο πότε ο 23χρονος ήλθε στην Ελλάδα δεν είναι γνωστό, αφού ήλθε παράνομα και δεν υπάρχει πουθενά επίσημη καταγραφή.
Στο ζευγάρι των εργοδοτών του που σκότωσε για να τους ληστέψει, δούλευε περίπου τους τελευταίους έξι μήνες.
Φρίκη στο Αλιβέρι. Νεκροί ο γυναικολόγος και η σύζυγός του

Δεν υπάρχουν σχόλια: