Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Υποδοχή με συνθήματα στον νέο πρύτανη του ΕΚΠΑ

Θ. Φορτσάκης: «Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που παραλαμβάνω»

Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να υποδεχθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιδρύματος τον νέο πρύτανη  κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, αλλά  και να ακούσει τον απολογισμό του απερχόμενου πρύτανη της κ. Θεοδοσίου Πελεγρίνη.


Ομάδα τριάντα φοιτητών διέκοψε τον κ. Φορτσάκη όταν ανέβηκε στο βήμα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ιδίου και ζητώντας να μην διαγραφεί κανένας φοιτητής.

«Προσκλήθηκα σήμερα στον απολογισμό του απερχόμενου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Πελεγρίνη εισήλθαν περίπου 50 άτομα, τα οποία, όταν ανήλθα στο βήμα, με εμπόδισαν να λάβω τον λόγο, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των "αιωνίων" φοιτητών και εναντίον του ισχύοντος νόμου» δήλωσε ο νέος πρύτανης περιγράφοντας το επεισόδιο που έγινε σήμερα το πρωί στο Ίδρυμα.

«Μή μπορώντας να αναπτύξω τις σκέψεις μου ζήτησα από την κατάμεστη αίθουσα να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι είδους Πανεπιστήμιο παραλαμβάνει η νέα Πρυτανεία: αφύλακτο, βορά στην αναρχία και την παρανομία, ακάθαρτο, διοικητικά αποδιοργανωμένο, ακαδημαϊκά νεκρό, με οξύτατα φοιτητικά ζητήματα, εγκαταλελειμμένο από τον κρατικό προϋπολογισμό» συνεχίζει ο νέος πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών.

«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει δυστυχώς καταρρεύσει. Δεσμεύομαι ότι θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια και θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, για να ανορθώσω το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στη θέση που τού αξίζει, ικανό να εμφυσήσει στους φοιτητές του τις αξίες που τούς πρέπουν και να τούς μεταδώσει τις ακαδημαϊκές γνώσεις που τούς αξίζουν» καταλήγει ο κ. Φορτσάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: