Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αυτή τη φορά ψήφος με μυαλό και καρδιά

Ηττήθηκαν στον Γράμμο, κέρδισαν στα σαλόνια και στα ΜΜΕ
Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση έβλαψε τη χώρα σαν να κυβέρνησε χρόνια. Εκλεισε τις τράπεζες και άνοιξε τα σύνορα. Τόσο απλά. Από Βατερλό σε Βάρκιζα και τανάπαλιν. Δεν εκτίμησαν σωστά το ένα, υποτίμησαν το άλλο, έπεσαν έξω στο παραπέρα. Μας κόστισε μπόλικα δισ. να καταλάβουν πως άλλο οι φραπεδιές και η επανάσταση επί χάρτου στο Φίλιον και στις ταβέρνες και άλλο η πολιτική διαπραγμάτευση με τεχνοκρατική επάρκεια και ρεαλιστικό σχέδιο.


Επίσης, βασική ηγετική αρετή, η επιλογή συνεργατών. Οικονομία, άμυνα, παιδεία, μεταναστευτικό. Βαρουφάκης, Καμμένος, Μπαλτάς, Χριστοδουλοπούλου. Και κερασάκι όλων, η βασίλισσα της φωλιάς του κούκου, η πρόεδρος των κοινοβουλευτικών ολονυχτιών, που έκανε τη Βουλή να λειτουργεί σε ώρες σκυλάδικου της εθνικής οδού. Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλους, αλλά μένω στην κρεμ ντε λα κρεμ, στην πεντάδα που μας χαρόκαψε, στον θίασο ποικιλιών, που πριν από λίγα χρόνια αν μας έλεγε κάποιος πως αυτοί-ές, με αυτές τις πολιτικές θα κυβερνούσαν τη χώρα, θα τον στέλναμε στον ΟΚΑΝΑ γι' αποτοξίνωση.

Οχι πως πριν δεν κυβέρνησε η Αριστερά. Αλλη μια φορά για εμπέδωση: Αν δεν υπήρχε η Αριστερά, οι μηχανισμοί λεηλασίας και παρακμής της χώρας δεν θα είχαν ανθρώπους να στελεχωθούν. Και όποτε η Κεντροδεξιά συνέβαλε κι αυτή στην παρακμή, ας κυβέρνησε πολύ λιγότερο σε αυτά τα 40 χρόνια, ήταν όταν διά της «πολιτικής ορθότητας» υπέστειλε τις σημαίες της και αγκάλιασε τις νοοτροπίες της Αριστεράς. Αυτή δε η νοσογόνα νοοτροπία συνοψίζεται στην ενοχική φράση «σέβομαι την Αριστερά για τους αγώνες της, αλλά...». Κι ενώ συνήθως το «αλλά» ακυρώνει όσα προηγούνται, εδώ ακύρωνε όσα έπονται.

Το ανύπαρκτο «ηθικό πλεονέκτημα» της παράταξης που έβλαψε όσο κανείς τον τόπο καλλιεργήθηκε επίμονα, ως κολοσσιαία ιστορική και πολιτική απάτη, από τη σταδιακή, γκραμσική κατάληψη της παιδείας και των ΜΜΕ, χώρια με την αλληλοπροώθησή τους στο όλο κράτος, στις ΜΚΟ και τις «Ανεξάρτητες Αρχές», στα επιχειρηματικά συγκροτήματα, στις τέχνες, ειδικά στις τελευταίες με φασιστοειδές, ολοκληρωτικό τρόπο. Ηττήθηκαν στον Γράμμο, κέρδισαν στα σαλόνια, στα γραφεία, στα ΜΜΕ, σε όλους τους χώρους διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Ειδικά ο παρακμιακός και μισελληνικός μηδενισμός τους στην εκπαίδευση ήδη παρήγαγε μια γενιά πολλών χωρίς ταυτότητα και ετοιμάζεται και η επόμενη. Πρόθυμους καταναλωτές για το σανό που πουλάει ακριβά η Κουμουνδούρου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δίνει έναν αγώνα. Θα κάνει σωστά και λάθη.
Ομως τον δίνει με πίστη και τσαμπουκά, που σε άλλους δεν θα έλεγα πως τρέχει από τα μπατζάκια τους. Η γλώσσα του είναι άμεση και λαϊκή, χωρίς φρου φρου κι αρώματα ή μέσω Λαμίας αναλύσεις, όμως γι' αυτό έχει διεισδυτικότητα και παράγει πολιτικό αποτέλεσμα. Να τον στηρίξουμε χωρίς μισόλογα, ίντριγκες και προσωπικές ατζέντες.
Η πρωτιά είναι εφικτή. Μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. μπορεί να επιβάλει άλλες πολιτικές, που θα αναστρέψουν το ξεχαρβάλωμα του ερασιτέχνη Τσίπρα. Παρά τα λάθη μας, έχουμε αποδείξει πως είμαστε πιο συνετοί και αποτελεσματικοί διαχειριστές στην οικονομία, πιο αυστηροί και αποτελεσματικοί στη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια.

Η παράταξη είναι εδώ, έχει ηγεσία, έχει ιδέες που αποδεικνύονται πανίσχυρος συνεκτικός ιστός: τη φιλοπατρία, την οικογένεια, την Ορθοδοξία, τον φιλελευθερισμό, τη συνετή διαχείριση. Οσα κορόιδευε το ΠΑΣΟΚ που εξατμίζεται ή η Αριστερά που ασέλγησε γι' άλλη μια φορά στο έθνος και απέρχεται. Παράταξη νοικοκυραίων πατριωτών, φιλελευθέρων, με ρίζες, Ιστορία, σύμβολα, ήρωες. Οποιος γίνει χρήσιμος ηλίθιος της Αριστεράς με την ψήφο του ή την αποχή του μετά να ζητήσει τα ρέστα μόνο από τον καθρέφτη. Οποιος κάνει τις απλές συγκρίσεις ξέρει τι συμφέρει την πατρίδα, την οικογένειά του.
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: