Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Αριστερό Παρακράτος

 05-04-2023

«Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.


«Ένιωσα φόβο και τους προειδοποίησα ότι θα πυροβολήσω. Όταν τους είδα να έρχονται πάλι κατά πάνω μου, είπα ότι θα με σκοτώσουν». Με αυτές τις φράσεις φέρεται να περιέγραψε στους συναδέλφους του, όλα όσα έγιναν έξω από την ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι, ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης που τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα.

Οι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που έχουν αναλάβει την έρευνα προσπαθούν να αποτυπώσουν τι ακριβώς συνέβη έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το περιπολικό με τους τρεις αστυνομικούς, ήταν ήδη στην οδό Πατησίων, όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων έδωσε την εντολή «να μην διέρχεται κανένας σταθμός έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου». Οι αστυνομικοί κινούνταν δίπλα από λεωφορείο το οποίο όμως προχώρησε με αποτέλεσμα να μείνουν «ακάλυπτοι».

Οι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ένας υπαστυνόμος και ένας αστυφύλακας, με 15 χρόνια υπηρεσίας και πατέρας δύο παιδιών, άνοιξαν τις πόρτες του αυτοκινήτου και βγήκαν έξω προσπαθώντας να σταματήσουν την επίθεση που δέχονταν.

Όμως ο οδηγός του οχήματος είχε εγκλωβιστεί στην κίνηση και δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο αστυνομικός ρωτήθηκε από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης «αν υπάρχει τρόπος να απεμπλακεί από το σημείο». Τότε εικάζεται ότι ήταν η στιγμή που δέχτηκε την πρώτη επίθεση με πέτρες. Στη συνέχεια σύμφωνα με το ίδιο «τον χτύπησαν στο κεφάλι, την πλάτη και το σβέρκο ενώ ταυτόχρονα έσπαγαν το παρ μπριζ και το πίσω τζαμί του περιπολικού». Ο αρχιφύλακας έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα. Τότε οι νεαροί απομακρύνθηκαν από το περιπολικό και ο οδηγός με ελιγμούς ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα διέφυγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: