Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια και ΛΑΟΣ για...Βελουχιώτη

tvxs.gr/node/73525
Συνέχεια στην αντιπαράθεση ΚΚΕ - ΣΥΝ, αλλά και ΚΚΕ - ΛΑΟΣ με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια. Ο νέος γύρος δηλώσεων πυροδοτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος υποστήριξε ότι οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Άμεση ήταν η απάντηση του ΚΚΕ, το οποίο δέχτηκε και τα βέλη του ΛΑΟΣ με αφορμή τις κατηγορίες περί εμπλοκής μελών του στα χθεσινά επεισόδια.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με τις οποίες στηλίτευε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα. «Ο ΣΥΝ είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και μαζικών ειρηνικών αγώνων», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.
«Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην δράση των κουκουλοφόρων που τους θεωρούμε ακραία αντιδημοκρατική δύναμη που πολλές φορές υπηρετεί ακραίες παρακρατικές μεθοδεύσεις» συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε ότι τα χθεσινά επεισόδια και ιδιαίτερα ο θάνατος ενός διαδηλωτή πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι για όλους. «Οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», διευκρίνισε και ζήτησε από όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική να λειτουργήσουν ως εγγυητές της δημοκρατικής ομαλότητας, «μέσα από ενωτικές πρωτοβουλίες κι όχι μέσα από εντάσεις κι αλληλοκατηγορίες».
Αμεση ήταν αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Μάκη Μαΐλη. «Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη ότι τα χθεσινά γεγονότα ήταν "συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων" επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία του ΣΥΝ αποδεικνύεται συνήγορος των κουκουλοφόρων, γιατί με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτει την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εντεταλμένων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών εναντίον του ΠΑΜΕ και γενικότερα κατά του λαού, επίθεση που εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Χθες κατέπεσε ένας μύθος, ο μύθος των περιφρουρημένων διαδηλώσεων, υποστήριξε από την πλευρά του ΣΥΝ, ο Π. Σκουρλέτης. «Είδατε», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, «ότι η περιφρουρημένη διαδήλωση του ΠΑΜΕ όταν είναι μέσα στον κόσμο όλο, μέσα στον κύριο όγκο της διαδήλωσης, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, είναι αδύνατον να είναι αποτελεσματική». «Και δείχνει βεβαίως», πρόσθεσε, «ότι προφανώς ο κόσμος, τα στελέχη και μέλη της Αριστεράς δεν είναι ούτε κρανιοφόροι, ούτε παλαιστές. Λέω ποια είναι τα όρια αυτή τη στιγμή και η αξία της αναγκαίας κατά τα άλλα περιφρούρησης».
Νωρίτερα, σφοδρή επίθεση κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ εξαπέλυσε ο ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή τις κατηγορίες περί εμπλοκής μελών του στα χθεσινά βίαια επεισόδια στο Σύνταγμα. «Το ΚΚΕ μεταφέρει τις μεθόδους του από τη δεκαετία του 1941, στη δεκαετία του 2011. Αφού απεκατέστησε -μετά από δεκαετίες λάσπης- τους με τον ίδιο τρόπο βληθέντες Ζαχαριάδη, Πλουμπίδη, Βαβούδη, Αρη Βελουχιώτη και άλλους, επανέρχεται σήμερα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες, 'φιλοξενούσαν' στη διαδήλωση, στην ομάδα τους, μέλη του ΛΑΟΣ». «Όποιος εκμεταλλεύεται τον θάνατο ενός ανθρώπου για να προπαγανδίσει στερείται παντελώς της στοιχειώδους κοινωνικής πολιτικής και ανθρώπινης αγωγής» τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Ό,τι έγινε σήμερα ήταν προσχεδιασμένο, δεν ήταν ότι άναψαν τα αίματα», επισημαίνοντας ότι «καταγγείλαμε και πολιτικό κόμμα», ενώ υποστήριξε ότι όταν αποχώρησε από την συγκέντρωση συγκεκριμένο συνδικαλιστικό μπλοκ, παρεισέφρησε στον χώρο αυτό το κίνημα «Δεν πληρώνω» κάτω από τις σημαίες του οποίου βρήκαν στέγη διάφορες ομάδες από την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά μέχρι και το ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: