Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

16/6/14

«Καθάρισαν» για τη δολοφονία των χρυσαυγιτών

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
Η υπόθεση των Μεγάρων και οι σχέσεις ποινικών και «ανταρτών πόλης»
Στοιχεία που παραπέμπουν στη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής βλέπει η Αστυνομία στη δολοφονία 31χρονου στον Κορυδαλλό
«Είμαστε πλέον σχεδόν βέβαιοι ότι η δολοφονία του 31χρονου τον περασμένο Μάιο στον Κορυδαλλό έγινε προκειμένου να εξαϋλωθούν ίχνη σχετικά με τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Οσο και αν ερευνούμε την υπόθεση, δεν εντοπίζουμε άλλο κίνητρο, πέρα από την προσπάθεια να μη συγκεντρωθούν τα τελευταία κρίσιμα στοιχεία για τους δράστες της επίθεσης και αυτούς που έδωσαν την εντολή για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο. Η εξόντωση του 31χρονου έχει εξαιρετικές ομοιότητες με την εξαφάνιση το φθινόπωρο του 2002 στα Μέγαρα Αττικής ενός 51χρονου που θεωρούνταν βασικός ύποπτος για μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις δολοφονιών στο οργανωμένο έγκλημα. Οπως φαίνεται, και τότε το ίδιο σύστημα ποινικών τον σκότωσε για να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τους συνεργούς του. Για εμάς οι δύο αυτές υποθέσεις έχουν άμεση σχέση και μας αποκαλύπτουν τι ακριβώς έχει συμβεί και με την επίθεση του Νέου Ηρακλείου. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκκαθαριστική επιχείρηση, δημιουργούνται νέα δεδομένα στον χώρο των ένοπλων οργανώσεων».

Αυτό επεσήμανε μιλώντας προς «Το Βήμα» ανώτατο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με την ιδιαίτερα προσεκτική έρευνα που πραγματοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις συνθήκες και τον λόγο της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός 31χρονου ποινικού. Ο εν λόγω δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό από άγνωστο δράστη. Από τα τέλη του περασμένου έτους ο ποινικός αυτός είχε θεωρηθεί βασικός ύποπτος για τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις, η οποία στην προκήρυξή της δεν μνημόνευσε οτιδήποτε για την «ομάδα δράσης» της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί είχαν υπόνοιες για τον 31χρονο ύστερα από τηλεφωνικές συνομιλίες του - στο πλαίσιο έρευνας για μια επίθεση μεταξύ ποινικών στη Νίκαια - στις οποίες μιλούσε για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή και φέρεται να είχε συγκεκριμένες γνώσεις του περιστατικού. Ηταν επίσης σε γνώση τους ότι είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί για βομβιστική επίθεση στις 29 Μαρτίου 2012 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, η οποία φαίνεται να είχε εκτελεστεί με συνεργασία γνωστών ποινικών του Πειραιά και αντιεξουσιαστών. Από περαιτέρω ανάλυση προέκυψε ότι ο 31χρονος όταν ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού έπαιζε τον ρόλο «γέφυρας» μεταξύ κρατούμενων ποινικών αλλά και «ανταρτών πόλης», τους οποίους μάλιστα διευκόλυνε σε κάποια επισκεπτήρια.

Οπως σημειώνουν τώρα ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «ψάξαμε τις τελευταίες ημέρες αν ο 31χρονος είχε δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες κάποια εχθρότητα μεταξύ κακοποιών ή κυκλωμάτων μπράβων που λυμαίνονται τον Κορυδαλλό. Συγκεντρώσαμε στοιχεία ότι ο εκτελεσθείς πιθανόν παλαιότερα ασχολούνταν με μικροληστείες στην περιοχή, χωρίς να έχει δημιουργήσει κάποια αντιπαλότητα. Επιπλέον, για την επίθεση στη Νίκαια, για την οποία ήταν υπό παρακολούθηση, δεν προκύπτει ανταποδοτική ενέργεια. Οι περισσότεροι "νονοί της νύχτας" στην περιοχή είναι υπόδικοι από μια μαζική δικογραφία που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής το 2011 και είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως... αδρανείς. Ούτε έχει ανακύψει ότι έπεσε θύμα κάποιας αντίπαλης συμμορίας με εντολή που έχει δοθεί εντός και εκτός φυλακής, όπως υποστήριζαν κάποιοι αρχικά.

Καταλήγουμε ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει για την τυχόν εμπλοκή του στην επίθεση της Χρυσής Αυγής. Εκεί είχαν υπάρξει πολλά λάθη των δραστών και είχαμε συγκεντρώσει στοιχεία για μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων από την περιοχή της Νίκαιας και του Κορυδαλλού που ίσως σχετίζονταν με το αιματηρό περιστατικό του Νέου Ηρακλείου. Είναι για εμάς πολύ πιθανόν ότι εκείνοι που έδωσαν την εντολή δολοφονίας πληροφορήθηκαν ότι ο 31χρονος είχε προσαχθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία λίγο καιρό πριν από τη δολοφονία του. Κάποιοι τον θεωρούσαν τις τελευταίες ημέρες "επικίνδυνα φλύαρο". Και έτσι πιθανολογείται ότι προχώρησαν στην επόμενη κίνηση».
Συσχετίσεις
Το ΙΧ στην ξηρά, το πτώμα στη θάλασσα;


Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνδυάζουν το περιστατικό του Κορυδαλλού με εκείνο της δολοφονίας του 37χρονου επιχειρηματία Θέμη Καλαποθαράκου στις 25 Ιουλίου 2000 στον Σχινιά. Θεωρούνταν «βασιλιάς της νύχτας» και του αποδιδόταν από την ΕΛ.ΑΣ. ότι ήταν αρχηγός του συνδικάτου του εγκλήματος που δρούσε τη δεκαετία του 1990 στην Αττική. Η δολοφονία του είχε συνδεθεί με θέματα επικυριαρχίας, με την προγενέστερη δολοφονία στην Πετρούπολη ενός βομβιστή αλλά και με την εκμετάλλευση από κακοποιούς ενός λατομείου στην Πεντέλη.

Τότε στον τόπο του εγκλήματος ένας από τους δράστες είχε χάσει το παπούτσι του και από την εξέταση του DNA που έγινε στα εργαστήρια της Σκότλαντ Γιαρντ είχε ταυτοποιηθεί με έναν 51χρονο ποινικό. Τα ίχνη του εξαφανίστηκαν στις 14 Ιουνίου 2002 και υπάρχουν υπόνοιες ότι ορισμένοι συνεργοί του, που έχουν τώρα σχέσεις με αντιεξουσιαστές, τον «ποντίσανε» στη θάλασσα. Το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στα Μέγαρα και στο εσωτερικό του υπήρχαν πολλές κηλίδες αίμα.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: