Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

προς Ioannis Bougas

26-09-2019

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝ/ ΧΗ ΨΑΡΡΟΥ
Το Κοντόπευκο στην Αγ. Παρασκευή είναι μια τακτοποιημένη γειτονιά. Καθαροί δρόμοι και ωραίες, ομοιόμορφες, πράσινες πινακίδες, τοποθετημένες σε χαμηλό ύψος.
Όλοι οι δρόμοι, πλην ενός. Η οδός Συν/χη Ψαρρού έχανε τις πινακίδες της κάθε τόσο, σε βαθμό που οι απελπισμένοι κάτοικοι έβαλαν δικές τους (φωτο). Σήμερα πινακίδα έχει από τη μια μόνο μεριά, μια προχειροκατασκευή σε έναν ψηλό στύλο, απ΄ όπου δεν μπορείς να την κατεβάσεις εύκολα (φωτο). Τώρα, μπορεί κανείς να υποθέσει διάφορα- εγώ θα υποθέσω έναν αγράμματο Κνίτη- ταλιμπάν.


Γιατί αγράμματο; Γιατί ο γερμανοτσολιάς (όπως τον δασκάλεψαν να πιστεύει ο Κνίτης μας) Ψαρρός υπήρξε σοσιαλιστής, ενώ ο υπαρχηγός του Μπακιρτζής είχε το παρατσούκλι "ο κόκκινος συνταγματάρχης". Υποστήριξε τον ΕΛΑΣ στον ανέντιμο (κατά τον Chris Woodhouse, "Το μήλο της έριδος") πόλεμο κατά του ΕΔΕΣ από τα τέλη του ΄43 και μετά. Δυο φορές τον αφόπλισε ο ΕΛΑΣ, μέχρι που την τρίτη φορά έχασε και ο ίδιος το κεφάλι του με άλλους 200+ αντάρτες του.
Αυτή την πατριωτική αλλά και τραγικά ρομαντική μορφή του Έλληνα Κερένσκι δεν την αφήνουν να ησυχάσει σε ένα μικρό δρομάκι της Αθήνας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: