Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ 2019

Κατά των συμβάσεων που έφερε και υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Σωκράτης Φάμελλος.
 25-09-2019
Ο ίδιος μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ξεπέρασε το γεγονός πως οι τέσσερις συμβάσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και πετρελαίου νοτιοδυτικά της Κρήτης και στο Ιόνιο ολοκληρώθηκαν επί προηγούμενης κυβέρνησης , λέγοντας  "άλλαξαν τα πράγματα".


Χαρακτήρισε "ξεπούλημα σε συμφέροντα (σ.σ. τις τέσσερις  συμβάσεις που υπεγράφησαν επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και κάλεσε την κυβέρνηση να πει "ποιος είναι ο μουστερής, ποιος είναι ο επιχειρηματίας  πίσω από αυτό" , ενώ δήλωσε "επιφύλαξη" σε ότι αφορά την κύρωση των συμβάσεων.

"Έχουν αλλάξει πολλά από τότε" είπε ο κ. Φάμελλος απαντώντας στην επισήμανση του εισηγητή της ΝΔ Μάξιμο Σενετάκη ο οποίος νωρίτερα, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί στην Επιτροπή της Βουλής, είπε "αυτές είναι συμβάσεις που έφερε ο κ. Φάμελλος, εμείς τι να πούμε". Μάλιστα ο κ. Σενετάκης υπογράμμισε πως η πλειοψηφία φέρνει την κύρωση των συμβάσεων στην Βουλή παρ’ ότι εκ του νόμου δεν είναι υποχρεωμένη, -όπως είπε-, "για λόγους διαφάνειας και για να μην κυκλοφορούν μυθεύματα περί ξεπουλήματος της χώρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: