Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Κομμουνιστική Προπαγάνδα

 

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017. Βρετανική Προβοκάτσια η Ειδεχθής Δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη!
(Δεν γνωρίζω αν θα το γράψουν και εφέτος)
Οι κομμουνιστές είναι πραγματικά αδιόρθωτοι στην κυκλοφορία ψευδών ως γεγονότων και προπαγάνδας ως Ιστορίας. Στις 21 Δεκεμβρίου 1944, στο τέλος των Δεκεμβριανών, δολοφονήθηκε υπό απάνθρωπο, βάρβαρο τρόπο από το ΕΑΜ και την ΟΠΛΑ της Αθήνας η μεγάλη ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη.
Δείτε πως κάλυψε το θέμα ο Ριζοσπάστης στην Ιστορική στήλη «σαν σήμερα». Δεν υπάρχει σωτηρία....

1944 Οι βρετανικές δυνάμεις προωθούν συστηματικά τις θέσεις τους στην Αθήνα και τον Πειραιά. Επιμέρους νίκες, όπως το τσάκισμα της προέλασης μονάδας αποικιακών στρατευμάτων προς τη Δραπετσώνα, δεν ήταν πλέον ικανές να ανατρέψουν τη γενική ροή των πραγμάτων. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται σε βάρος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ μια από τις μεγαλύτερες προβοκάτσιες της περιόδου.
Εκτελέστηκε από μέλη της πολιτοφυλακής Γαλατσίου - Πατησίων η πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου Ελένη Παπαδάκη, που τότε φιλοξενούσε ο ηθοποιός και στέλεχος του ΕΑΜ Καλλιτεχνών Δημήτρης Μυράτ.
Αμέσως ο καπετάνιος του Α' ΣΣ του ΕΛΑΣ, Σπ. Κωτσάκης, έδωσε εντολή στον ΕΛΑΣίτη λοχαγό και διαμερισματάρχη Νίκο Ανδρικίδη για τη σύλληψη των υπευθύνων, οι οποίοι παραδέχθηκαν ενώπιον Ανταρτοδικείου πως ενήργησαν κατ' εντολή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.
Οι υπαίτιοι της δολοφονίας καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν δημόσια στην πλατεία Κολιάτσου.
Στην Ηπειρο άρχισαν οι επιχειρήσεις του ΕΛΑΣ κατά των δυνάμεων του Ζέρβα. Υστερα από σκληρή μάχη, ο ΕΛΑΣ συνέτριψε τα τμήματα του ΕΔΕΣ και μπήκε στην Αρτα.
Όμς, δεν ξεχνούν και τον Στάλιν!
1878 Γεννιέται ο Ιωσήφ Στάλιν (Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι), ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων) και ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης. Το όνομα και η δράση του συνδέθηκαν τόσο με τις επιτυχίες όσων οικοδομούσαν το σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ, όσο και με την εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας σε μια σειρά από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας. Ταυτόχρονα, το όνομα του Στάλιν συνδέεται με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ολα αυτά αποτέλεσαν βασικό λόγο, που ως ηγέτης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος λοιδορήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο κανείς άλλος, τόσο από τον ταξικό αντίπαλο όσο και από τις δυνάμεις του οπορτουνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: