Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

 

27 - 12 - 2023
Παραποίηση της ιστορίας, όπως πάντα.



Αυτή η πλακέτα τοποθετήθηκε πρόσφατα στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην παραλία του Βόλου, για να την βλέπουν οι χιλιάδες περιπατητές. Είναι ακόμα μια προσπάθεια των επιγόνων των συμμοριτών να αλλοιώσουν την ιστορία, μαγαρίζοντας όλους τους δημόσιους χώρους όπως κατουράνε τα σκυλιά στους στύλους για να μαρκάρουν την περιοχή τους. Το κείμενο λέει τα εξής:

«Στο ισόγειο του κτιρίου Παπαστράτου λειτουργούσε το Έκτακτο Στρατοδικείο Βόλου από τον Οκτώβριο του 1946 μέχρι και τον Απρίλη του 1949. Στο στρατοδικείο αυτό παραπέμφθηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν εκατοντάδες αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ. Πολλοί από τους παραπεμφθέντες καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν στην περιοχή Καζανάκι της νέας Ιωνίας ενώ άλλοι ήταν πολιτικοί κρατούμενοι εκτίοντας βαριές ποινές για πολλά χρόνια σε διάφορες φυλακές και τόπους εξορίας.»
Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας - παράρτημα Βόλου.
Μετρήστε ψέματα:
1. Δεν υπάρχει πλέον Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Η Πανελλήνια Ένωσις Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως (ΠΕΑΕΑ) ιδρύθηκε το 1964, «καπελωμένη» από την ΕΔΑ. Το 1967 η δικτατορία ανέστειλε τη λειτουργία της.
2. Δεν υπάρχουν εν ζωή πάνω από 20 Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης (όσοι, ενδεχομένως, ζουν ακόμα, θα είναι 100 ετών και άνω) ώστε να μπορούν να ιδρύσουν σωματείο. Άρα η ονομασία είναι ψευδής.
3. Η «μαϊμού» Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ταυτίζεται πολύ πονηρά με τον ΔΣΕ, τον στασιαστικό στρατό των συμμοριτών κατσαπλιάδων! (Ο οποίος αναγνωρίστηκε από τη ΝΔ - κυβέρνηση Τζανετάκη ως… Δημοκρατικός Στρατός!) Τι σχέση έχουν οι πραγματικοί αντιστασιακοί (Ψαρρός, Ζέρβας κ.λπ.) που πολέμησαν τον κατακτητή με το ασκέρι των εθνοπροδοτών που έσφαζαν Έλληνες; Σε ποιους αντιστεκόντουσαν οι καταδικασμένοι από τον Οκτώβριο (γιατί όχι Οχτώβρη;) του 1946 μέχρι και τον Απρίλη(sic) του 1949;
4. Δεν υπήρξαν στην Ελλάδα ποτέ (με εξαίρεση την περίοδο της χούντας) "πολιτικοί κρατούμενοι". Να τελειώνουμε μ΄αυτό το παραμύθι. Πολιτικός κρατούμενος είναι όποιος μπαίνει φυλακή λόγω των πολιτικών του απόψεων και μόνο. Όταν συμμετέχεις σε ένοπλη εξέγερση και σε σφαγές πολιτών είσαι εγκληματίας.
Αν είχε τοποθετηθεί η πλακέτα πριν τις εκλογές του Μαΐου, θα αναλάμβανα δράση. Θα ρωτούσα το Πανεπιστήμιο για να μάθω ποιανού την άδεια πήραν να το βάλουν, θα επικοινωνούσα με γαλάζιους βουλευτές της Μαγνησίας για να ζητήσω να κάνουν ενέργειες αφαίρεσης, θα έκανα παρεμβάσεις στα τοπικά, τουλάχιστον, ΜΜΕ. Όμως ο «σοφός» λαός έδωσε σ΄ αυτούς που τιμούν τα εγκλήματα των εθνοπροδοτών 41%, και ψηφίζει τον τοπικό αντιπρόσωπο του Στάλιν ως τον δεύτερο δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό. 48.036 κούκοι (οι ψήφοι που πήραμε τον Μάιο) δεν φέρνουν την Άνοιξη στο τελευταίο Σοβιετιστάν της Ευρώπης.
Έτσι, το έδειξα στον Αχιλλέα, του εξήγησα τι γράφει και περπατώντας μέχρι την παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου κουβεντιάσαμε για το τι συνέβη τότε και το πώς αλλοιώνεται η ιστορία. Αν η άλλη πλευρά τα είχε ξεχάσει αυτά, αυτή την κουβέντα δεν θα την έκανα με τον 9χρονο. Θα μεγάλωνε η γενιά του μαθαίνοντας αφόρτιστα την ιστορία του συμμοριτοπόλεμου όπως μάθαμε εμείς για τη «στάση του Νίκα». Όμως, μονομερής λήθη δεν υπάρχει. Όσο η ιστορία αλέθεται στην κρεατομηχανή του Περισσού για να σερβιριστεί ως μολυσμένο κομμουνιστικό λουκάνικο, έχουμε χρέος, απέναντι σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να μην γίνουμε σοβιετικό προτεκτοράτο, να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: