Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

ΘωμάςΙωαννίδης («Φίλος Γάμα»), ο Ζέγκος των Γρεβενών!

Με καταγωγή από την Δράμα, παλιός κατάδικος στην Ακροναυπλία, στα τέλη Οκτωβρίου του 1942 εστάλη απότο Μακεδονικό Γραφείο του ΚΚΕ στα Γρεβενά να οργανώσει ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και ΚΚΕ.

Έκανε σωρείαν εγκλημάτων μέχρι να μετατεθεί σε χαμηλότερη θέση στην Ήπειρο. Ένας από πολύ λίγους που απομακρύνθηκαν, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ, όπως ο Ζέγκος στην Κορινθία και ο «Καραντάου» στην Θεσσαλία.
Απίστευτα βίαιος σε δημόσια θέα του λαού, δολοφόνος πολλών αθώων. Δολοφόνησε ανθρώπους για τις πιό απίστευτες αιτίες. Τον νεαρό Στέργιο Τσιλινή, 18 ετών, από το χωριό Περιβόλι Γρεβενών, τον δολοφόνησε γιατί επιστρέφοντας από την Καλαμπάκα δεν ακολούθησε το σύνηθες δρομολόγιο, αλλά πέρασε τα Χάσια από διάφορα μονοπάτια, και αυτό θεωρήθηκε ύποπτο!

Ο Κώστας Καραγιώργης τελικά τον απεμάκρυνε «γιατί αναρτούσε κόκκινες σημαίες στα Γρεβενά, διακήρυττε δημόσια τη δικτατορία του προλεταριάτου, φορούσε κόκκινο σκούφο με έμβλημα το σφυροδρέπανο και έκανε πολλές αυθαίρετες και εξτρεμιστικές πράξεις, που απωθούσαν τον κόσμο και προκαλούσαν ζημιά στο Κόμμα».

Πηγή: «ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ», ΧΡΗΣΤΟΥ Δ. ΒΗΤΤΟΥ


(Στη φωτογραφία, ο Κώστας Καραγιώργης, ο «γαμπρός» του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕΕ. Δεν βρήκα φωτογραφία του «Φίλου Γ», ούτε πληροφορίες για την τύχη του)

Δεν υπάρχουν σχόλια: