Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΣΕΚΕ) ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 1919-1922.
Στις 12 Ιουλίου 1935 ο Νίκος Ζαχαριάδης, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, απάντησε με άρθρο του υπό το τίτλο <<Μια επιφύλαξη>> στο Ριζοσπάστη σε άρθρο στην ίδια εφημερίδα του καθηγητού Χαραλάμπους Θεοδωρίδη για τον Εθνικό Διχασμό, που έδωσε τη νίκη στον Κεμάλ, όπως παρακάτω:
<< Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μεις Μεγάλη Ελλάδα!! Τη <<λευτεριά>> μας θα τη στηρίζαμε στην υποδούλωση του τουρκικού λαού! Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούομε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μικρασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής, μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε αυτού όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον τουρκικό λαό, μα και να κάνει τη Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο![...] Η Μικρασιατική εκστρατεία δεν χτυπούσε μόνο τη νέα Τουρκία, μα στρεφότανε και ενάντια στα ζωτικότατα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Γι΄αυτό κι εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ(Η έμφαση με κεφαλαία στο πρωτότυπο κείμενο).

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

 


Το έγκλημα κατά της Κύπρου,θα βασανίζει εσαεί ολόκληρον τον Ελληνισμό. Η απόδοση ευθυνών και η κάθαρση όμως, εκκρεμούν ακόμη, ενώπιον του Δικαίου και της Ιστορίας. Η "μεταπολίτευση" σταμάτησε την διερεύνηση αυτού του εγκλήματος,για να μην αποκαλυφθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην Κυπριακή Τραγωδία του 1974 και για να να διασφαλιστεί η ομαλή "μετάβαση" προς αυτήν. Η ατιμωρησία της προδοσίας του ’74 αποτελεί μία από τις πλέον επαίσχυντες πράξεις του ελληνικού πολιτειακού συστήματος. Η κυβέρνηση Καραμανλή ανέστειλε τις διώξεις με επίκληση της νομοθεσίας, που προέβλεπε ότι μπορεί αυτό να συμβεί όταν "απειλούνται οι σχέσεις της Ελλάδος μετά τρίτης τινός χώρας".

 γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν το 1949 για να αναδείξουν τη δεινή θέση των 28000 απαχθέντων ελληνόπουλων από τους κομμουνοσυμμοριτες.



Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Αριστερά Πολιτικά Σκουπίδια

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

Προτομη του δημιουργού και πρώτου Αρχηγού της ΟΠΛΑ!
Όσο δεν υπάρχει Ιστορική και Κρατική καταδίκη των εγκλημάτων της Κόκκινης Τρομοκρατίας του 1943-44, δυστυχώς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοιες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ εκδηλώσις!


Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

Ioannis Bougas 28 λ. 
Το ΚΚΕ γιορτάζει άλλη μιά "μάχη του τίποτε", αποκρύπτοντας, όπως πάντα, τα θύματα και τις καταστροφές άπό τα αντίποινα των Γερμανών!
Εδώ, κάτι ασύνηθες, υπήρχαν και θύματα από τον ΕΛΑΣ.

"
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους τιμημένους νεκρούς του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ της μάχης της Καλαμιάς διοργανώνουν την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 11 π.μ., η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ κα το παράρτημα Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ .
Θα μιλήσει ο Γιώργος Στραβού μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντωνία Κυρατσού, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμιάς"


Βανδή VS Κεμάλ, Βενιζέλος, Μενδώνη -Έξαλλος ο Μητσοτάκης -Η Δέσποινα έβα...

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

 

Ανερχόμενος συντελεστής
 18 ώρ. 
Ιούλιος 1943: το ☭ΚΚΕ υπογράφει το Σύμφωνο του Πετριτσίου, με το οποίο παραχωρεί Μακεδονία και Θράκη στους Βουλγάρους!
🔴Τέτοιες μέρες του 1943, μια ακόμα προδοσία προστίθεται στο βαρύ ποινικό μητρώο του ΚΚΕ! Πρόκειται για το Σύμφωνο του Πετριτσίου, με το Κ.Κ. Βουλγαρίας, το οποίο υπέγραψε για λογαριασμό του ΚΚΕ, το ηγετικό του στέλεχος, Γιάννης Ιωαννίδης.
🔴Με το Σύμφωνο του Πετριτσίου, το ΚΚΕ δεσμεύεται να δώσει στην Βουλγαρία διέξοδο στο Αιγαίο, δηλαδή την Θράκη. Επίσης, δεσμεύεται για την ανεξαρτητοποίηση της "Μακεδονίας του Αιγαίου", προκειμένου να ενωθεί με την "Μακεδονία του Βαρδάρη" (το σημερινό κρατίδιο των Σκοπίων) και με την "Μακεδονία του Πιρίν" (που ανήκει στην Βουλγαρία) και να αποτελέσουν ενιαίο ανεξάρτητο κράτος. Επρόκειτο για ένα δόλιο βουλγαρικό σχέδιο, προκειμένου στην συνέχεια η "Ενιαία Μακεδονία" να ενσωματωθεί στο βουλγαρικό κράτος, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι Βούλγαροι, οι "Μακεδόνες" είναι βουλγαρική εθνότητα!
🔴Το αυθεντικό έγγραφο βρέθηκε στα αρχεία του ΚΚΕ και κατασχέθηκε από τον Εθνικό Στρατό. Το 1947, δημοσιεύθηκε στην "Λευκή Βίβλο" του υφυπουργείου Τύπου και Πληροφοριών, υπό τον τίτλο "Η εναντίον της Ελλάδος κομμουνιστική επιβουλή".
🔴Όπως ήταν αναμενόμενο, το ΚΚΕ έβγαλε το έγγραφο αυτό... πλαστό. Αυτό θα ισχυριστούν και τα γνωστά και μη εξαιρετέα trolls του Περισσού, που θα εμφανιστούν εντός ολίγου κάτω από αυτήν την ανάρτηση! Θα απαντήσω προκαταβολικά, γιατί το Σύμφωνο της προδοσίας είναι γνήσιο 💯%!
🔴Το προδοτικό αυτό έγγραφο, είχε γίνει γνωστό στο κοινό αμέσως μετά την υπογραφή του, τον Ιούλιο του 1943. Πότε το ΚΚΕ ισχυρίστηκε πως είναι πλαστό; Δέκα μήνες αργότερα‼️ Πιο συγκεκριμένα, στις 20/05/1944, έγραψε ο "Ριζοσπάστης":
👉«Ο Γκαίμπελς διαδίδει με τα φερέφωνά του ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Βούλγαρος Δουσάν Δασκάλωφ υπογράψανε συμφωνία και ότι οι Έλληνες κομμουνιστές "ξεπουλήσανε την Ελλάδα στην Βουλγαρία". Πληροφορούμε τον κύριο Γκαίμπελς ότι άργησε πολύ να θυμηθεί το προβοκατόρικο αυτό έγγραφο που σκαρώθηκε πριν από πέντε μήνες και δημοσιεύτηκε απ' τους Ελληνες φασίστες της "Εθνικής Δράσης"...»👈
(Πηγή: Ένθετη Έκδοση του "Ριζοσπάστη" της 1/9/2013, υπό τον τίτλο "Αντικομμουνιστική παραχάραξη της ιστορίας").
🔴 Γιατί άραγε το ΚΚΕ άργησε δέκα ολόκληρους μήνες να διαψεύσει την προδοσία του; Υπήρχε λόγος; Ασφαλώς και υπήρχε! Μετά το Σύμφωνο του Πετριτσίου, το ΚΚΕ ανέπτυξε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τίτο - που ήταν τότε ο άνθρωπος του Στάλιν στα Βαλκάνια. Ο Τίτο, είχε τον ίδιο στόχο με τους Βουλγάρους για την Μακεδονία (την ένωση των τριών "Μακεδονιών" σε μία), αλλά με διαφορετική κατάληξη: αντί η ενιαία Μακεδονία να ενσωματωθεί στην Βουλγαρία, ο Τίτο ήθελε να ενσωματωθεί στο μελλοντικό κράτος της Γιουγκοσλαβίας!
🔴Σκοπίμως, λοιπόν, διέψευσε το ΚΚΕ το Σύμφωνο του Πετριτσίου, διότι τα σχέδια άλλαξαν: θα έδινε την Μακεδονία στον Τίτο, όχι στους Βουλγάρους! Εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ διέψευσε τα περί Μακεδονίας, αλλά όχι τα περί εδαφικής διεξόδου της Βουλγαρίας στο Αιγαίο, δηλαδή την παραχώρηση της Θράκης, διότι αυτήν του την δέσμευση, είχε σκοπό να την τηρήσει! Παρεμπιπτόντως, ουδέποτε το ΚΚ Βουλγαρίας διέψευσε το Σύμφωνο του Πετριτσίου. Προφανώς, ήθελε να το κρατήσει ως "παρακαταθήκη"!
🔴Επιπλέον, όπως είδαμε, ο Ριζοσπάστης του 1944 έριχνε την ευθύνη της -δήθεν!- "παραχάραξης" στους "φασίστες της Εθνικής Δράσης". Ο Ριζοσπάστης του 2013, άλλαξε ρότα και χρέωσε την "παραχάραξη" στους Γερμανούς, στην εθνική οργάνωση ΠΑΟ, αλλά και στους... Βρετανούς - που τότε ήταν σύμμαχοι με τους Σοβιετικούς, άρα και με τα ντόπια τσιράκια τους:
👉«Είναι χαρακτηριστικό πως τα κείμενα αυτά στην πλειονότητά τους "ανακαλύφθηκαν" και διοχετεύτηκαν στη δημοσιότητα από τις ίδιες τις δυνάμεις κατοχής, από οργανώσεις όπως η ΠΑΟ ή ακόμα και από τις βρετανικές υπηρεσίες»👈
Στην πρεμούρα τους να βγάλουν πλαστό το έγγραφο που υπέγραψαν, πέφτουν σε απανωτές αντιφάσεις και γίνονται καταγέλαστοι. Πάλι καλά, που δεν χρέωσαν την απόδειξη της προδοσίας τους, στους... εξωγήινους😂