Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011
Ο Ερντογάν απειλεί τη Δύση με… ναυμαχία και ο Γκιουλ με πυρηνικά!
Οι απύθμενης βλακείας και οθωμανικής υπεροψίας δηλώσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Γιουλ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν, σημάδεψαν την τελετή αποδοχής της πρώτης εγχωρίως κατασκευασμένης (το 65% του έργου έγινε από τουρκικές εταιρίες) κορβέτας Milgem (εθνικό πλοίο) από το τουρκικό Ναυτικό.
Ο Ερντογάν μίλησε ως ο χειρότερος κεμαλιστής – εθνικιστής, αναμιγνύοντας μάλιστα τον εθνικισμό με ισχυρές δόσεις ισλαμισμού, κατόρθωσε να κάνει τους πάλαι ποτέ κραταιούς στρατηγούς να μοιάζουν με παιδάκια…
Τι είπε όμως ο Ερντογάν; Χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να ξιφουλκήσει για μια ακόμη φορά εναντίον των κυπριακών δραστηριοτήτων για την αξιοποίηση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) τους.
Το πιο ωραίο όμως ήταν ότι αξιοποίησε το γεγονός ότι η καθέλκυση του πλοίου έγινε την ημέρα της 473ης επετείου της Ναυμαχίας της Πρέβεζας, όταν στόλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας νίκησε τον μεγαλύτερο σε μέγεθος στόλο της Δύσης: «Συνιστώ στη διεθνή κοινότητα να διδαχτεί το μάθημα της νίκης στην Πρέβεζα», δήλωσε ο Ερντογάν! Δηλαδή, μη μας πιέζεται και πολύ διότι θα σας… βυθίσουμε!
Και συνέχισε να μιλά για τη θαλάσσια παρουσία της χώρας του, αποκαλύπτοντας ότι όσοι θεωρούν ότι η Τουρκία επιθυμεί ένα κομμάτι από τα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου, απλώς δεν έχουν κατανοήσει το «σύνδρομο του μονοφαγά» από το οποίο πάσχουν οι επίδοξοι… απόγονοι των σουλτάνων: «Τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα ξεκινούν από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Διώρυγα του Σουέζ και φθάνουν μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό»! Τι να του πεις μετά;
Ενδεικτική του επικίνδυνου και άκρως αποσταθεροποιητικού μιλιταρισμού ο οποίος διατρέχει το σύνολο της τουρκικής ηγεσίας, ήταν και η ομιλία του προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ: Αφού ανέφερε ότι η χώρα του είναι σε θέση να κατασκευάζει μόνη της τα όπλα που χρειάζεται, προέτρεψε τους πάντες να αυξήσουν τις προσπάθειές τους να πετύχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αναφορικά με αυτό τον στόχο χωρίς να υπολογίζουν κόπο.
Κάπου εκεί έκρυβε και μία… έκπληξη, προβαίνοντας σε μια διφορούμενη δήλωση η οποία είναι βέβαιο ότι εμπεριείχε συγκεκαλυμμένη απειλή: Ανέφερε, ότι «ακόμα και χώρες με εθνικό εισόδημα πολύ χαμηλότερο από το δικό μας αποφάσισαν να φτιάξουν πυρηνικά όπλα επειδή τα διέθεταν οι αντίπαλοί τους και το κατάφεραν». Τι ακριβώς εννοούσε ο «ποιητής»; Διότι θα πρέπει να είσαι εντελώς βλαξ και να χρησιμοποιήσεις τέτοιο επιχείρημα μόνο για να στηρίξεις τα περί της απεξάρτησης από τους διεθνείς προμηθευτές οπλικών συστημάτων, ενώ όταν η κουβέντα γίνεται για την Τουρκία με την καταγεγραμμένη συμπεριφορά στον τομέα και τις περίεργες σχέσεις με το Πακιστάν και όπως προχθές αναφέραμε με τη Βόρεια Κορέα, οι υποψίες μετατρέπονται σε βεβαιότητα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.
Όσον αφορά αυτή καθεαυτή την τελετή η οποία ελέω των δηλώσεων που έγιναν περνάει αναπόφευκτα σε δεύτερη μοίρα, η κορβέτα «Heybeliada» (F511) που έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, αποτελεί το πρώτο πλοίο της ομώνυμης κλάσης, η οποία αφορά τη ναυπήγηση οκτώ κορβετών.
Το δεύτερο πλοίο του προγράμματος Milgem, το «Buyukada» (F512) αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα σκάφη της νέας κλάσης φρεγατών TF-100. Ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής με την τοποθέτηση οπλικών συστημάτων και αισθητήρων, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει θαλάσσιες δοκιμές.
Συμπερασματικά, η Δύση έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι μια από τις πιο κρίσιμες γεωστρατηγικά περιφέρειες του πλανήτη, την καταλαμβάνει μια χώρα η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια ένα ξέφρενο πρόγραμμα εξοπλισμών, ενώ οι δηλώσεις και οι ευθείες απειλές των Ισλαμιστών ηγετών της αποδεικνύουν ότι η χώρα αυτή αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της Δύσης. Η γενικότερη συμπεριφορά της δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Χωρίς ίχνος υπερβολής και δεδομένης της αποδοχής της ναζιστικής θεωρίας περί «ζωτικού χώρου» (Haushofer) στην Τουρκία, η όλη κατάσταση αρχίζει να θυμίζει τη σταδιακή ανάδυση του Χίτλερ… Μακάρι να υπερβάλουμε.
Εν γνώσει των συνεπειών όσων λέμε, επιμένουμε ότι πρόκειται κυριολεκτικά για ένα καρκίνωμα το οποίο εάν δεν ξεριζωθεί εγκαίρως μπορεί να προκαλέσει «ανήκεστο βλάβη» στο διεθνές σύστημα. Η Δύση θα καταλάβει ότι τα σύνορά της ταυτίζονται με τα σύνορα της Ελλάδας και ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και με δική μας – σημαντικότατη – ευθύνη άπτεται γενικότερων υπολογισμών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα απλό οικονομικό πρόβλημα.
Στην ελληνική κρίση διακυβεύονται πολύ περισσότερα και σοβαρότερα θέματα από την απλή σταθερότητα της Ευρωζώνης και του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Το παρήγορο είναι ότι σημαντικά τμήματα της διεθνούς κοινότητας έχουν αρχίσει, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, να το κατανοούν και να πράττουν αναλόγως…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου