Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Συμμορία εκβιαστών με Βλαστό, τρομοκράτες, Τσοχατζόπουλο!

«Εξαρθρώσαμε ένα μεγάλο απόστημα που δρούσε εντός των φυλακών» έλεγαν χθες δικαστικές πηγές για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, με αρχηγούς τον Παναγιώτη Βλαστό, τον Γιάννη Σκαφτούρο και έναν ακόμα γνωστό βαρυποινίτη, η οποία είχε ειδικότητα σε συμβόλαια θανάτου, εκρήξεις, τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος! Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 37 πρόσωπα, αρκετοί εκ των οποίων είναι έγκλειστοι, ενώ έχουν συλληφθεί 16 κατηγορούμενοι. Ανάμεσά τους βρίσκεται μέχρι και... ο Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς και σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας ανθυπαστυνόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «οι κατηγορούμενοι σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο συγκρότησαν οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία, όπως μετά βεβαιότητας εξακριβώθηκε, δρούσε αδιάκοπα, συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από τον Μάιο του 2011 έως σήμερα και δραστηροποιείτο έκνομα τουλάχιστον στις ευρύτερες περιοχές του Νομού Αττικής και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις (Τρίκαλα, Λάρισα, Ηλεία)».
Την οργάνωση αυτή, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, τη διοικούσαν οι Βλαστός, Σκαφτούρος και ακόμα ένας γνωστός βαρυποινίτης, οι οποίοι «συγκρότησαν ιεραρχικά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τους αρχηγικούς ρόλους και αναθέτοντας στα υπόλοιπα μέλη ρόλους και καθήκοντα που εξυπηρετούσαν τους παράνομους σκοπούς τους, με βασικά χαρακτηριστικά την επιχειρησιακή δομή, τη διάρκεια συγκρότησης της οργάνωσης, τη σαφή κατανομή των ρόλων των μελών, την ύπαρξη αφθονίας τεχνικών και οικονομικών μέσων και την επίτευξη μεγάλης έκτασης πλουτισμού».

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, είχαν ως σκοπό να «εδραιώσουν τη φήμη τους ως αδίστακτοι κακοποιοί που είναι ικανοί για τα πάντα (ανθρωποκτονίες, αρπαγές, εκβιασμοί, εκρήξεις) χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό και σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή». Παράλληλα, φέρεται ότι «χρηματίζουν συστηματικά σωφρονιστικούς υπαλλήλους» και ότι έχουν ένα μεγάλο δίκτυο κρατουμένων «στρατολογημένων στην οργάνωση». Επιπλέον, δωροδοκούσαν θεσμικούς υπαλλήλους και, σε συνδυασμό με τον φόβο που προκαλούσαν ως «επικίνδυνα και αδίστακτα άτομα, κατάφερναν να διάγουν άνετο και πολυτελή βίο (έχοντας ακόμα και συνδρομητική τηλεόραση στο κελί), εξασφαλίζοντας όλες τις ανέσεις και τις ελευθερίες».

Ταυτόχρονα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν σχέσεις με άτομα που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Επιπλέον, εφάρμοζαν κανόνες συνωμοτικότητας (τα άτομα που συμμετείχαν σε έκνομες ενέργειες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και συνήθως αμείβονταν με 2.000 ευρώ), ενώ χρησιμοποιούσαν πλήθος ανώνυμων τηλεφώνων, τα οποία ήταν καταχωρισμένα σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών! Στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν συνθηματικά, ενώ συχνά οι αρχηγοί προσπαθούσαν να παραπλανήσουν τις Αρχές λέγοντας πως δεν εμπλέκονται σε συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις. Πλέον, η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας Διαφθοράς Ρέας Κατσίβελη, ενώπιον της οποίας εντός της εβδομάδας θα βρεθούν οι 16 συλληφθέντες.
«Γνωρίζω ποιος σκότωσε τους δύο της Χρ. Αυγής»!
«Γνωρίζω ποιος σκότωσε τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο». Αυτή η φράση φέρεται ότι ανήκει στον Παναγιώτη Βλαστό! Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της υπόθεσης, σε επισκεπτήριο που είχε κάνει, μετά τη δολοφονία των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, η «Λίτσα» ρώτησε τον Παναγιώτη Βλαστό εάν είχε κάποια εμπλοκή στις ανθρωποκτονίες αυτές. Ο Βλαστός τής απάντησε ότι δεν είχε καμία σχέση, αλλά γνώριζε ποιος τους σκότωσε και ότι «τα δύο λευκά κράνη που φορούσαν οι δράστες ήταν δικά του»! Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μανώλης Καπελώνης, μέλη της Χρυσής Αυγής, είχαν δολοφονηθεί την 1η Νοεμβρίου 2013, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο. Πρόκειται για στοιχείο που δίνει νέα τροπή στην υπόθεση και είναι βέβαιο πως σύντομα θα κληθεί ο Παναγιώτης Βλαστός από τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα ποιοι ήταν οι εκτελεστές των δύο νεαρών ανδρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: