Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Έργα και ημέρες ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

1. Σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης έθεσε την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η ενέργεια αυτή αντανακλά την άποψη ότι ορισμένες από τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που εξήγγειλε η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι ασυμβίβαστες με το πλαίσιο πολιτικής που συμφωνήθηκε μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και των επίσημων πιστωτών.

2. Είμαστε κατά του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσιάζοντας παράλληλα τις βασικές κατευθύνσεις για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα.

3. Καθίζηση 9,24% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης που έκλεισε στις 711,13 μονάδες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012. Την ίδια στιγμή, οι τραπεζικές μετοχές γνώρισαν απώλειες της τάξεως του 26,67%, ενώ κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, η πτώση ξεπερνά το 40%.

4. O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (φωτ. αρχείου) αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τον κ. Τσίπρα στην Αθήνα είπε: «Και θα του διαμηνύσω αύριο ότι μονομερείς προσεγγίσεις στην εξωτερική πολιτική δεν θα τον βοηθήσουν».
«Δεν μπορείς από τη μια να ζητείς από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη στη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και από την άλλη να εγκαταλείπεις την κοινή ευρωπαϊκή θέση», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στην αρνητική στάση της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης.
5. Μεγάλη ανησυχία εξέφρασε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας για την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, που ανακοινώθηκε από τη νέα κυβέρνηση, τη στιγμή που ο κινεζικός όμιλος Cosco ήταν υποψήφιος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: