Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Τα πρώτα σήματα της πτώσης της κυβέρνησης άρχισαν να φαίνονται

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Στο βάθος διπλό νόμισμα με στόχο τις εγγυήσεις των τιτλοποιήσεων για ανάπτυξη
Τα κόμματα επι το πλείστον δημιουργούνται ή μετασχηματίζονται (πρός το χειρότερο) σε περίοδο κρίσεων και εξαφανίζονται σε περίοδο κρίσεων, ακολουθώντας τη γνωστή καμπύλη της Ανόδου, της Φθοράς απο την άσκηση της εξουσίας και της Πτώσης.
Το ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι στην αρχή της πτώσης του.  Αυτό ήδη άρχισε να διαφαίνεται απο τη παρουσία πολλών λαθών, αποκαλύψεων και συμβάντων στη πορεία της μέχρι τώρα διακυβέρνησης του, όπου το ένα ακολουθεί το άλλο σε κοντά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα εμφανίζονται και τα πρώτα βαρίδια στη κυβέρνηση. Ένδειξη κακής εσωτερικής επικοινωνίας και λάθος διασποράς εξουσιών.

Δεν είναι τυχαίο που ο μεγαλοεπενδυτής Πόλσον θεωρεί λογική τη παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μέχρι τον Ιούνιο του 2016 ούτε η αποφυγή κατάληξης απο τη κυβέρνηση σε συμφωνία με την ευρωζώνη ή όχι, κάτι που θα απαιτούσε εκλογές. Ο λόγος της μηπαρουσίασης συμφωνίας είναι για να μειωθούν οι αντιδράσεις,  να γίνουν πράγματα κάτω απο τα ραντάρ και να μη φανεί πως  το ΣΥΡΙΖΑ υπέκλεψε τη λαική ψήφο βάζοντας σαν σημαία δύο ασύμβατα πράγματα, την παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ και τη μη υπογραφή νέων μνημονίων.
Εκλογές στην Ελλάδα δεν θέλει κανένας, πλήν ολίγων που κοιμούνται ευτυχισμένοι στο κόσμο του πουθενά
Άλλο όμως είναι αυτό και άλλο το τί μέλει γενέσθαι…
Στο διάγραμμα που ακολουθεί, βλέπετε τη κλασική καμπύλη μεταβολής της εκλογικής δύναμης των κομμάτων στην Ελλάδα διαχρονικά (σκούρα κόκκινη καμπύλη) με τη βοήθεια κρίσεων επι το πλείστον τεχνητών (μπλέ καμπύλη), απο τότε που εμφανίζονται μέχρι τη στιγμή που μεταπίπτουν στην κατάσταση ύπνου και αβλαβούς νωχέλειας.
Η κυβέρνηση των νέων “εντίμων” και με αρνητικό μέχρι στιγμής έργο, αυξάνει καθημερινά τον αριθμό των συμβάντων που κτίζουν μια κρίση με στόχους που δεν βελτιώνουν τη κοινωνική συνοχή και δεν βελτιώνουν την οικονομική κατάσταση π.χ.
  1. το διορισμό συγγενών και φίλων σε διάφορες θέσεις δίπλα σε παράθυρα και όχι, παίρνοντας τις θέσεις που εδικαιούντο άτομα με ειδικές ανάγκες
  2. τις συνεχείς γκάφες και παραλείψεις του Βαρουφάκη (σκοπός του εξαρχής ήταν και επιβεβαιώνεται, οι τιτλοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας με SWAPS, bonds κλπ μέσω μιας Τράπεζας “Επενδύσεων”, σε συμφωνία με τους ΑΝΕΛ που θέλουν και ΕΟΖ). Πρόσφατη γκάφα του ήταν η δημοσιοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματας για την Ελλάδα, που ως συνήθως διέρρευσε. Είναι μια ακόμη έκθεση ιδεών για να δικαιολογήσει ένα νέο κύκλο καθυστερήσεων. Συνηθισμένα τεχνάσματα.
  3. την ενδεχόμενη συμμετοχή εφοπλιστών (που δεν φορολογούνται) στη Τράπεζα “Επενδύσεων” όπως και της Κινεζικής Tράπεζας Επενδύσεων με τις γνωστές ασάφειες που έχει για τη διαχείριση των χρημάτων που λαμβάνει απο τους Ευρωπαίους και κυρίως απο τους Γερμανούς (αλλά όχι απο τους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες). Η τελευταία μάζεψε χρήματα για να μη σκάσει η φούσκα του οικιστικού στη Κίνα, που είναι έτοιμη να γίνει βεγγαλικό. Δεν σας τα λένε αυτά μάλλον.
  4. την εισαγωγή πλαστικού χρήματος ή δεύτερου νομίσματος για να μαζέψουν λεφτά και ενδεχομένως νέες εγγυήσεις για δάνεια απο τιτλοποιήσεις της δημόσιας και εκκλησιαστικής περιουσίας oι τράπεζες χωρίς πάτο, που διοικούνται απο άτομα χωρίς ποινική ευθύνη (με νόμο της ΝΔ επι ΣΥΡΙΖΑ) και να πληρωθούν οι δανειστές. Εγγυήσεις η δημόσια περιουσία. Σε μια χρεοκοπία τις εγγυήσεις ποιός τις παίρνει ή ποιός τις διεκδικεί στην αξία του νομίσματος που έδωσε δάνειο; O δανειστής.
  5. τις συνεχείς λάθος επιλογές Λαφαζάνη (π.χ. εργοστάσιο κατασκευής καρκινογόνου λιγνίτη, επιλογή Τσοτσορού στα ΕΛΠΕ, παραμονή Σταματάκη στην επιτροπή υδρογοναθράκων, νέες χρονοβόρες τρισιδιάστατες αναλύσεις για κοιτάσματα φυσικού αερίου και για περιοχές χωρίς νόημα, μεγάλα οικόπεδα υδρογοναθράκων σε διεθνή ύδατα κοκ). Κάηκαν άνθρωποι στα ΕΛΠΕ.  Ο νέος Πρόεδρος τί πραγματικότητες  στην ασφάλεια των εργαζομένων μπορεί να  αντιλαμβάνεται όταν δεν ξέρει τί είναι μεθάνιο; Ο Λαφαζάνης, όπως και ο προκάτοχος του Χατζηδάκης έχει έλλειψη σχεδίου και κακή αντίληψη της τεχνολογίας. Θυμάμαι τον Χατζηδάκη πως έφτειαξε ένα άχρηστο δίκτυο με μετρητές για να μετράει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο λεκανοπέδιο. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με βαρίδια σε ένα τέτοιας σημασίας υπουργείο. Είναι εγκληματικό.
  6. τις γκάφες του Κοτζιά (σε ΗΠΑ, σε Ρωσία, σε ΟΗΕ, μεταναστευτικό κλπ). Όπου πάει κάνει και απο μία βλακεία σαν νέος Βαρουφάκης. Σε λίγο θα μας παίζουν ντέφι όπου πάμε. Oι φάπες θα πέφτουν συνέχεια. Τα έχω ξαναπεί αυτά. Δεν αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος απο γεωστρατηγική. Τα τετελεσμένα γεγονότα κατά της Ελλάδας αυξάνονται.
  7. της ρατσιστικές γκάφες της “κυρά” Τασίας που μίλησε για Πακιστανούς που λιάζονται στην Ομόνοια. Αυτό δεν το άκουσε κανείς αριστερός;
  8. τη μη φορολόγηση των εφοπλιστών (είναι πολλά τα δις ευρώ κάθε χρόνο) και την επιβάρυνση μόνο των αδυνάτων αντί για αυτούς. Καλά μιλάει για κότες ο Γιουνκέρ.
  9. το άδειασμα των Ταμείων των Δήμων και των Περιφερειών. Αυτά με τί λεφτά και πότε θα ξαναγεμίσουν; Mε τα αέρια μεθανίου της ψευτοαριστερής πλατφόρμας;
  10. τις δηλώσεις περι λάθους στον υπολογισμό των συντάξεων μέχρι τώρα, όπως και τα περί επιβίωσης των Ταμείων απο το Ρωμανιά, όταν μέσα δεν έχει μείνει δεκάρα
  11. το άδειασμα των Ταμείων και των Τραπεζών και την έλλειψη συμφωνίας για να επιβάλλει λύσεις απο τη πίσω πόρτα (Τράπεζα Επενδύσεων και Ξεπουλήματος Ασημικών)
  12. τα λάθη στην εκμετάλλευση των ορυχείων χρυσού της Ελληνικός Χρυσός, που η κυβέρνηση θέλει να τα μετατρέψει σε ορυχείο χαλκού! Η τεχνολογική ανεπάρκεια στη κυβέρνηση είναι εγκληματική. Θα επανέλθω στο θέμα αυτό όταν θα ληφθεί η δήθεν οικολογική απόφαση της “αριστερής” κυβέρνησης για το θέμα. Σε αυτή τη χώρα, ότι πιάνουν οι πολιτικοί το γκρεμίζουν και αυτό δεν είναι τυχαίο.
  13. τη παραμονή Στουρνάρα στη ΤτΕ (διαρροές, παιδικές δηλώσεις, θαλασσοδάνεια MME, περίεργες αποφάσεις επι υπουργίας του που ξεχάστηκαν κλπ), τη παραμονή στην ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου, την τοποθέτηση στην Ένωση Τραπεζών και την Εθνική της Κατσέλη κλπ.
  14. την ανάθεση στην ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ του προαστιακού Αθήνας – Πειραιά. Αυτούς δεν χτύπαγε η κυβέρνηση; Έλεγχοι σε ότι έργα εργολάβων έχουν παραληφθεί έχουν ποτέ γίνει; Ήταν επιτυχείς; Αν ψάξω εγώ δεν θα βρώ κάτι;
  15. το διορισμό του ζεύγους Τσακνή (τραγουδιστής) και Ταγματάρχη (δημοσιογράφος) στα ηνία της ΕΡΤ, αντί του διορισμού ενός μαχητικού αριστερού δημοσιογράφου ως Προέδρου της ΕΡΤ και ενός οικονομολόγου με καθαρό ποινικό μητρώο στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της, που λογικά αναμενόταν για το είδος αυτής της επιχείρησης.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προχωράει στα χνάρια της ΝΔ που διόριζε ηθοποιούς σαν διοικητές των νοσοκομείων. Περισσότερα για το θέμα Ταγματάρχη, απο το Βήμα εδώ. Η εφημερίδα εξηγεί πολλά. Ο Εισαγγελέας Πεπόνης που είναι; Toν έφαγαν τα Λαγούμια γιατί δεν τα έλεγε σωστά;
  16. τη παραχώρηση επιλέον ζωτικού χώρου στα Hedge Funds για να οργανωθούν καλύτερα στη κρίση που στήνεται στην Ελλάδα, την μεγίστη των κρίσεων.
  17. την πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco και την εξίσωση των εργατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργατών με αυτών της Κίνας (ο Πειραιάς έχει γίνει ΕΟΖ, θα έλεγα και άλλα εδώ…)
  18. και με πολλά άλλα με τα οποία γράφεις βιβλία για να εξηγείς σε φοιτητές της πολιτικής και οικονομικής επιστήμης, τί δεν πρέπει ποτέ να κάνουν όπου εργασθούν για καλό σκοπό
:::: Ενδιαφέρον έχει και το email Σουρνάρα της 6ης Μαίου, που “διέρρευσε” σε εφημερίδα και το οποίο περιγράφει το αποτέλεσμα των 100 ημερών ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση.
Σε αυτό αναφέρει:
  1. φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού αξίας 30 με 35 δις.
  2. 20 με 30 δις πτώση αξιών σε εισηγμένες και μη μετοχές
  3. 10 δις τα ρέπος (απο τα ταμεία κλπ)
  4. 3 δις οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ (1 δις αντί 4 δις)
  5. 20 δις λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία (υπονοεί απλήρωτες επιταγές κλπ)
  6. ότι δεν μπορεί να υπολογίσει την απώλεια στα χρεόγραφα αξίας 70 δις ευρώ που έχουν οι ξένοι επενδυτές
  7. ότι υπάρχει πτώση της αξίας των ακινήτων αφου υπάρχει κατά 3 δις ευρώ μείωση ρευστότητας στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.
  8. ότι υπάρχει επιπλέον ζημιά απο τη στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια
  9. ότι οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέονανακεφαλαιοποίηση.
Καταπλητκικό email. H αποτύπωση της χρεοκοπίας και των επιδιώξεων που υπάρχουν στο τραπέζι. Όλα σε ένα. Αν δεν απολυθεί απο τη κυβέρνηση ο Στουρνάρας, τότε η διαρροή δεν πρέπει να ήταν με εντολή του αλλά με εντολή της κυβέρνησης.
:::: Αλλαγή του Αμερικανού Πρέσβη σημαίνει ερχομό νέου Πρέσβη ειδικών προσόντων, λόγω αυτών που πρόκειται να γίνουν. Δεν πρέπει να έχει καμμία σχέση η αντικατάσταση του Πρέσβη με το θέμα της αποφυλάκισης Ξηρού. Ακούγεται ως αστείο. Για όσους δεν γνωρίζουν οι πρέσβεις είναι στην ουσία αρχηγοί κλιμακίων…
:::: Η έκρηξη στα ΕΛΠΕ αναμενόταν, αφού στο Bασίλειο των Aσχέτων και Πυροβολημένων ο κίνδυνος είναι τρόπος ζωής.

O Παναγιώτης Λαφαζάνης κατάλαβε το λάθος της επιλογής του; Αυτοί που του επέβαλαν τον Τσοτσορό στα ΕΛΠΕ, κατάλαβαν το λάθος τους; Eίχα προειδοποιήσει για το πρόβλημα Τσοτσορού σε προηγούμενο άρθρο, γιατί ξέρω ποιός παίρνει την ευθύνη σε τέτοιες καταστάσεις. Mε τί προσόντα αυτός ο Πρόεδρος μπορεί να καταλάβει το θέμα ασφάλεια στα ΕΛΠΕ;
Aυτή είναι η διαφορά μου με όλους αυτούς που “κυβερνούν” και δεν αφορά ούτε το στήθος ούτε τα οπίσθια, προβλέπω κάτι πρίν συμβεί και μου αρέσει να το διορθώνω. Αυτοί όχι. Η φιλοσοφία είναι ένα είδος θρησκείας και κάτι δεν πάει καλά στα πιστεύω τους.
Όλα δείχνουν ότι είμαστε στην αρχή μιας νέας κρίσης που δεν έχει σχέση με το θέμα του δανεισμού αλλά με όσα επιθυμούν οι Χίλιοι των Αθηνών για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα και τα προνόμια τους. To κόστος δεν έχει σημασία. Δεν το πληρώνουν αυτοί. Οι φόροι είναι για τους άλλους.                                                                                                                                       http://zcode-gr.blogspot.jp/

Δεν υπάρχουν σχόλια: