Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Διώξεις με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο για τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη οπλοκατοχή και διακεκριμένη κλοπή είναι τα τρια κακουργήματα που αποδίδονται, κατά περίπτωση, στον Γιώργο Πετρακάκο και στους άλλους τρεις κατηγορούμενους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον 17ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου οι συνήγοροι τους να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πετρακάκος εντοπίστηκε την Πέμπτη στον Βόλο από την Αντιτρομοκρατική. Συνελήφθη έξω από το διαμέρισμα όπου διέμενε τον τελευταίο τουλάχιστον ένα χρόνο μαζί με την 36χρονη σύντροφό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, 2 και 4 ετών.


Βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και περίπου ένα μήνα, όπως εξάλλου και οι δύο συνεργοί του, αδέλφια ηλικίας 27 και 35 ετών. Ο πρώτος συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, όπου είχε διανυκτερεύσει, και ο δεύτερος στο πατρικό του σπίτι στην Αττική και συγκεκριμένα την περιοχή της Αγ. Παρασκευής.
Τι έδειξαν τα ευρήματα
Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δόθηκαν την Παρασκευή τα ευρήματα από τα κρησφύγετα του Γιώργου Πετρακάκου και των συνεργών του σε Βόλο και Φθιώτιδα.
Συγκεκριμένα, από την ανάλυση DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώθηκε συμμετοχή του Πετρακάκου σε τρεις ληστείες τραπεζών, σε Δίστομο, Πόρτο Χέλι και τη ληστεία, τον Απρίλιο του 2008, σε τράπεζα στο Χολαργό με θύμα 39χρονο αστυφύλακα. Στο καπέλο τύπου τζόκεϊ που φορούσε εκείνη τη μέρα ο Πετρακάκος και βρέθηκε έξω από το υποκατάστημα ταυτοποιήθηκε γενετικό αποτύπωμα της 36χρονης -ήδη από τότε- συμβίας του, δίχως αυτό να συνεπάγεται ότι ήταν παρούσα στο συμβάν.
Στο οικογενειακό διαμέρισμα όπου διέμεναν μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους ηλικίας 2 και 4 ετών στην πόλη του Βόλου βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι που από τη βαλλιστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι είναι «καθαρά», κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.
πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: