Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Επίθεση σε μέλη του Ιερού Λόχου στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης από ακροαριστερούς αναρχοφασίστες του Αριστερού Παρακράτους

25-07-2018
Επίθεση από ομάδα ατόμων δέχτηκαν πριν από περίπου μισή ώρα μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης "Ιερός Λόχος", στην περιοχή των Μετεώρων, στη Θεσσαλονίκη.
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 20.30, στην οδό Ανδρεά Παπανδρέου 22, όταν μέλη της οργάνωσης ετοιμάζονταν να μεταφέρουν με φορτηγό τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που είχαν συγκεντρώσει για τους πυρόπληκτους της Αττικής.
Σύμφωνα με την καταγγελία των μελών του Ιερού Λόχου, έξι άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλα τους πλησίασαν και τους επιτέθηκαν, χτυπώντας τους με μπουνιές και κράνη.


Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά οι δύο άντρες 23 και 40 ετών, οι οποίοι και υποστηρίζουν ότι οι δράστες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Μετά το περιστατικό, φίλοι των θυμάτων οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν έναν εκ των δραστών, τον οποίο και κυνήγησαν. Ο ίδιος, για να προστατευτεί, μετέβη σε πρατήριο καυσίμων της περιοχής. Στο σημείο εκλήθη η αστυνομία, η οποία και προσήγαγε τον νεαρό.
Στον χώρο της επίθεσης έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για την παροχή των πρώτων βοηθειών στα δύο μέλη του Ιερού Λόχου, ένα εκ των οποίων μεταβαίνει αυτή την ώρα στο νοσοκομείο, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: