Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ζεεχόφερ: Θα επιστρέφουμε στην Ελλάδα τους πρόσφυγες που ήρθαν από εκεί

Οι πρόσφυγες που θα συλλαμβάνονται στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία και έχουν εισέλθει στην Ευρώπη από την Ελλάδα και την Ιταλία, θα πρέπει να επιστρέφουν στον τόπο πρώτης εισόδου, δηλαδή σε Ρώμη και Αθήνα, ξεκαθάρισε ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας Χ. Ζεεχόφερ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Αυστριακό Καγκελάριο Σ. Κουρτς στη Βιέννη.


Προανήγγειλε μάλιστα συνάντηση με τους ομολόγους του από Ιταλία και Αυστρία για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συμφωνηθεί το κλείσιμο της θαλάσσιας οδού της Μεσογείου προς την Ευρώπη και τη μείωση των μεταναστευτικών ροών.


«Οι πρόσφυγες που έχουν εγγραφεί και έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στην Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά εμφανίζονται στα σύνορα της Αυστρίας θα μεταφέρονται σε "τράνζιτ" κέντρα και από εκεί θα επιστρέφονται στην Ρώμη και στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεεχόφερ μετά τη συνάντηση του με τον Αυστριακό καγκελάριο παρόλο που η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία συμφωνία με το Βερολίνο.

Αντιθέτως, αυτή τη στιγμή, μόνο η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν συμφωνήσει να παραλαμβάνουν πίσω πρόσφυγες, σημείωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο μεγαλύτερος όγκος προσφύγων που φτάνουν στα γερμανικά σύνορα, έχει εισέλθει στην Ευρώπη από την Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ ελάχιστοι προέρχονται από την Ισπανία.

Συνέστησε δε, ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία αποτύχουν, οι τρεις χώρες θα πρέπει να καταρτίσουν άλλα μέτρα για την παράνομη μετανάστευση.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/377909/zeehofer-tha-epistrefoume-stin-ellada-tous-prosfuges-pou-irthan-apo-ekei/#ixzz5KPERJRcS
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/377909/zeehofer-tha-epistrefoume-stin-ellada-tous-prosfuges-pou-irthan-apo-ekei/#ixzz5KPEDlxVh
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: