Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

9/6/19

Πυρ και μανία ολόκληρος ο τουρκικός τύπος, με την παρακάτω φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα

Πυρ και μανία ολόκληρος ο ελεγχόμενος από τον Ερντογάν, τουρκικός τύπος, μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφίας στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter Ανκά, της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής (ANCA), η οποία απαιτεί να γίνει η «Ινσταμπούλ» ξανά Κων/πολη, ενώ εμφανίζει ένα μεγάλο σταυρό πάνω από τον τρούλο της Αγίας Σοφίας, έχοντας γύρω από την φωτογραφία αρμενικές και ελληνικές σημαίες.
«Καντε την Ισταμπούλ ξανά Κωνσταντινούπολη» ήταν το σύνθημα των Αρμενίων στα πρότυπα του συνθήματος του Ν.Τραμπ «κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά», αναφέρει με περισσή οργή σχεδόν όλες οι τουρκικές εφημερίδες.

Μάλιστα ο Τούρκος βουλευτής του ΑΚΡ Markar Esayan, ο οποίος είναι Αρμενικής καταγωγής με έδρα την Κωνσταντινούπολη, φέρεται να «αντέδρασε» έντονα κατά της φωτογραφίας αυτής (αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς λόγω του στυγνού καθεστώτος), ενώ χιλιάδες Τούρκοι πολίτες, οπαδοί του ΑΚΡ απάντησαν ανεβάζοντας τις φωτογραφίες του Μωάμεθ του πορθητή και του προέδρου Ερντογάν ως σουλτάνου στην πόλη.

Το όλο θέμα που πήρε διαστάσεις, ενώ αναφέρθηκε και το όνομα του Εκρέμ Ιμάμογλου, τον οποίο ο τουρκικός τύπος παρουσιάζει ως «ελληνικής καταγωγής» σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία του για την ανάληψη της εξουσίας στην Κων/πολη, λέγοντας ότι ένας «Έλληνας» θα αναλάβει την Κων/πολη.
Πόσο τόσο τρέμουν πραγματικά οι Τούρκοι εδώ και αιώνες για το θέμα της βασιλεύουσας, ενώ φαίνεται να γνωρίζουν καλά το¨ελληνικό ρητό » πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικιά μας θα ναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: