Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Διακυβέρνηση Κυ.Μητσοτάκη

Κυβέρνηση εμπειρίας, διεύρυνσης, τεχνοκρατών

09-07-2019
«Πολεμική» κυβέρνηση με στόχο την άμεση απόδοση έργου είναι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που ανακοινώθηκε χθες, υποδεικνύοντας την πρόθεση του πρωθυπουργού να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να εκπέμψει το μήνυμα ότι η χώρα περνά στην κανονικότητα. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι ένα μείγμα έμπειρων αλλά και νέων στελεχών της Ν.Δ., εξωκοινοβουλευτικών προσώπων και ανθρώπων της αγοράς που το καθένα έχει κατάρτιση και εξειδίκευση στον τομέα που αναλαμβάνει, ενώ εκπέμπει ισχυρό σήμα διεύρυνσης με πρόσωπα με αναφορές στον κεντρώο χώρο. Στόχος της, σε κάθε περίπτωση, η αποτελεσματικότητα.
Είναι ενδεικτικό ότι 21 (από τα 51) στελέχη της νέας κυβέρνησης, δηλαδή το 40% του υπουργικού σχήματος, είναι πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική 


και πολλά από αυτά εγκατέλειψαν τις θέσεις τους για να στηρίξουν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να γυρίσει η χώρα σελίδα, έλεγαν πηγές του Μαξίμου, προσθέτοντας ότι οι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Λίνα Μενδώνη) μαζί με τα έμπειρα στελέχη της Ν.Δ. θα υλοποιήσουν το σχέδιο της Ν.Δ., «στο οποίο έδωσαν ισχυρή εντολή την Κυριακή οι πολίτες, προκειμένου η χώρα να αφήσει οριστικά πίσω της την πολυετή κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: