Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Αριστεροί Μύθοι

Ο Ioannis Bougas κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
  30 -05-2020
31/5/1941. Η Αφαίρεση της Γερμανικής Σημαίας Από την Ακρόπολη

Η αφαίρεση της Γερμανικής σημαίας είναι ιστορικό γεγονός. Πως έγινε η αφαίρεση, από ποιό σημείο και από ποιούς, είναι αμφιλεγόμενα. Τρία είναι τα σημεία που έχουν προκαλέσει τα περισσότερα ερωτηματικά.
(1) Πως βρισκόταν η σημαία στον ιστό τα μεσάνυκτα; Ένας Διευθυντής της ΔΙΣ που υπεστήριζε ιδιωτικά ότι είχε έγγραφη δήλωση του Γερμανού φρουράρχου εκείνης της εποχής περί του αντιθέτου, δεν την δημοσιοποίησε ποτέ

(2) Πως οι δυό νεαροί ανέβηκαν στον βράχο της Ακροπόλεως. Αυτό, εξηγείται μάλλον επαρκώς στο παρόν άρθρο. Βέβαια, το αναφερθέν σε μιά συνέντευξη από τους ίδιους –τον Γλέζο και τον Σάντα- ότι κρατούσαν και «φαναράκι» είναι περίεργο, και
(3) Γιατί δεν βρέθηκε ποτέ κάποιο κομμάτι της σημαίας, έστω ίχνη της; Γι αυτό το σημείο δίδεται μια εξήγηση από τον ίδιο τον Γλέζο, την οποίαν δεν θα σχολιάσω εγώ για να μην επιρεάσω τους αναγνώστες. Θα διαβάσω με ενδιαφέρον τυχόν γνώμες γι αυτό το συγκεκριμένο σημείο.
Έδώ είναι ένα απόσπσμα –η τελευταία παράγραφος- του παρακάτω άρθρου, σχετικό με το σημείο (3): «Πάντως, ο Μανώλης Γλέζος, ερωτηθείς αν επί υπουργίας της Μελίνας Μερκούρη οι αρχαιολόγοι εμπόδισαν την ανασκαφή απάντησε: «Δεν είναι έτσι. Επειδή το έδαφος που στηρίζεται η Ακρόπολη είναι σχιστολιθικό, το έδαφος είναι ευάλωτο σε κάθε ανασκαφή. Εγώ εμπόδισα την Μελίνα να συνεχίσει τις ανασκαφές για να μην πέσει η Ακρόπολη. Άλλωστε εκτιμώ ότι οι Γερμανοί βρήκαν τη σημαία και την πήραν μαζί τους».
ΠΑΡΑΚΑΛΩ, τυχόν σχόλια να γίνουν με σεβασμό στην Ιστορία και στην Ομάδα!
Ύβρεις ή άσεμνοι χαρακτηρισμοί θα διαγραφούν μαζί με το Μέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: