Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Χριστιανισμός

Ουγγαρία: Δίνει χρήματα για την αποκατάσταση των εκκλησιών που βανδαλίστηκαν από λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

16-05-2020

Λες και δεν είχαν αρκετούς λόγους οι κόκκινοι δικαιωματιστές της ανεχτικότητας για να μισούν τον Βίκτορ Όρμπαν, έρχεται τώρα και μια ανακοίνωση κατευθείαν από το προσωπικό του γραφείο για να βάλει φωτιά στα βράδια τους και να προσθέσει άλλου 28.000 λόγους.


Σύμφωνα λοιπόν με το γραφείο τύπου του Ούγγρου πρωθυπουργού, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας συνεισφέρει το ποσό των 10 εκατομυρίων φιορινιών για την ανακατασκευή των εκκλησιών που βανδαλίστηκαν από κατατρεγμένους αναξιοπαθούντες λαθροεπενδυτές στο νησί της Λέσβου.
«Το τελευταίο χρόνο, μετανάστες στο νησί επιτέθηκαν σε αρκετά ιερά μέρη στη προσπάθεια τους να διαμαρτυρηθούν κατά του γεγονότος πως οι ελληνικές Αρχές παρεμποδίζουν την παράνομη μετανάστευση τους σε πιο απομακρυσμένες χώρες. Σαν αποτέλεσμα των βανδαλισμών, αρκετά ιερά σκεύη, εκκλησιαστικός εξοπλισμός και έπιπλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Έκ μέρους της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Ουγγαρίας, η Διοίκηση της ήρθε σε επαφή με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και ζήτησε συνδρομή στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών. Η Ουγγαρία πιστεύει σθεναρά στην προστασία του δικαιώματος της ανεξιθρησκίας και την προστασία της Χριστιανικής κουλτούρας. Είναι θέμα αρχής να βοηθάμε όταν μας ζητηθεί, εκεί που υπάρχει το πρόβλημά, παρά να φέρουμε το πρόβλημα εδώ»
Η ανακοίνωση του Γραφείου του Βίκτορ Όρμπαν, κλείνει σημειώνοντας πως η προσφορά που ανέρχεται σε 28.000 ευρώ θα δοθεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ουγγαρία Βοηθά” του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει θεσπιστεί για να βοηθά τους Χριστιανούς που διώκονται, στον Υπεύθυνο της Ελληνικής μειονότητας της Ουγγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: