Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

 

19-02-2021
 
ΟΤΑΝ Η «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΤΟΥ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ «ΗΘΕΛΕ ΑΙΜΑ»!
Όταν το 1943-44 τολμούσε κανείς να παραπονεθεί σε κάποιο στέλεχος του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ για τα αντίποινα των Γερμανών εναντίον αθώων κατοίκων λόγω κάποιας ενέδρας του ΕΛΑΣ σε Γερμανούς στρατιώτες, η μόνιμη απάντηση, που προφανώς προερχόταν από πολύ ψηλά στην ιεραρχία, ήταν
«ΣΥΝΤΡΟΦΕ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΙΜΑ»!
Μια λεπτομέρεια: το αίμα σχεδόν ΠΟΤΕ δεν ήταν αυτών που ενεργούσαν εναντίον των Γερμανών. Πάντα ήταν αίμα αθώων Ελλήνων! Ήταν ιδιαίτερος τύπος αντίστασης....

Η Τραγωδία του Αγίου Δημητρίου και Ελατοχωρίου Πιερίας.
Δύο Ενέδρες του ΕΛΑΣ με 12 Γερμανούς νεκρούς, προκαλούν αντίποινα με 72 αθώους Έλληνες νεκρούς, 30 βαριά τραυματίες και 2 χωριά καμένα. Ουδείς Αντάρτης έπαθε τίποτε!
Παρά ταύτα, οι Πολιτικοί Απόγονοι τω Ηθικών υπευθύνων των 102 θυμάτων, κάθε χρόνο
γιορτάζουν τις «δύο μάχες» του ΕΛΑΣ στην Πιερία, χωρίς να αναφέρουν λέξη για τα 102 θύματα!
Φαίνεται, ότι ακόμη πιστεύουν ότι «Ο Αγώνας Ήθελε Αίμα». Ας ήταν και άλλων, ή μάλλον ΑΡΚΕΙ να ήταν άλλων!
16 Φεβρουαρίου 1943, αντάρτες του ΕΛΑΣ συλλαμβάνουν και εκτελούν 2 Γερμανούς πολίτες που εργάζονταν στα μεταλλεία χρωμίου του Αγίου Δημητρίου Πιερίας. Οι Γερμανοί συλλαμβάνουν και εκτελούν στην Κατερίνη 35 κατοίκους του Αγίου Δημητρίου, 4 από το χωριό Λιβάδι και τον πρώην δήμαρχο Κατερίνης, σύνολο 40 αμάχους, ενώ καίνε όλα σχεδόν τα σπίτια του Αγίου Δημητρίου.
Στις 25 ή 26 Ιανουαρίου 1944 οι αντάρτες του ΕΛΑΣ κτυπούν μια ομάδα 10 Γερμανών κοντά στο Ελατοχώρι Πιερίας. Σκοτώνουν του 2 και συλλαμβάνουν 8 αιχμαλώτους, τους οποίους σφάζουν, κακομεταχειρίζονται και αφήνουν γυμνούς. Οι Γερμανοί βρίσκουν τα κακοποιημένα πτώματα των στρατιωτών τους, πηγαίνουν στο Ελατοχώρι, συλλαμβάνουν 62 κατοίκους και καίνε το χωριό.
Μεταφέρουν τους στην ίδια τοποθεσία που βρήκαν τα πτώματα των στρατιωτών τους και τους πολυβολούν όλους, χωρίς να ρίξουν χαριστικές βολές. Οι νεκροί ήταν 32 και οι υπόλοιποι 30 βαριά τραυματίες.
Και στις 2 περιπτώσεις, κανείς αντάρτης του ΕΛΑΣ δεν έπαθε τίποτε και ο ΕΛΑΣ δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να γλυτώσει τα χωριά και τους κατοίκους τους από τα αντίποινα των Γερμανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: