Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

 (ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ) - Ιστορία 1940-1949

26-11-2021 
26/11/1943. Δολοφονία 118 Σπαρτιατών στο Μονοδένδρι.
Παρόμοιες δολοφονίες αντιποίνων είναι ΔΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, γιατί δολοφονο.υνται αθώοι, άσχετοι με την αρχική πράξη για την οποίαν γίνονται
Τι συνέβει στο Μονοδένδρι;
# Στις 25 Νοεμβρίου, 40 αντάρτες του ΕΛΑΣ έστησαν ενέδρα και κτύπησαν 4 αυτοκίνητα με Γερμανούς στρατιώτες που πήγαιναν προς Σπάρτη. Σκοτώθηκαν 4 Γερμανοί στρατιώτες και πιάστηκαν 9 αιχμάλωτοι (ο ΕΛΑΣ τους δολοφόνησε αργότερα).

# Σύμφωνα με τα Γερμανικά αρχεία, την επομένη ημέρα ο Γερμανός στρατηγός Πελοποννήσου Carl Von Le Souir, διέταξε «την εκτέλεση 100 ομήρων ως προσωρινά αντίποινα στο ίδιο σημείο της συμμοριτικής επίθεσης στο δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης». Τελικά, στο Μονοδένδρι δολοφονήθηκαν 118!
# Οι Γερμανοί που πήγαιναν με τους 100 ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ομήρους από την Τρίπολη προς Μονοδένδρι, προφανώς αγανακτισμένοι για την τύχη των 13 συναδέλφων τους, στον δρόμο συνέλαβαν και 19 βοσκούς και αγρότες και τους πήραν για εκτέλεση.
# (Ένας νεαρός κτηνοτρόφος τους διέφυγε και έτσι κατέληξαν να δολοφονήσουν 118).
# Αυτά είναι τα γεγονότα που προκάλεαν τη δολοφονία των 118 ΑΘΩΩΝ Ελλήνων στο Μονοδένδρι.
# Στη διαδικασία επιλογής των 118 αθώων θυμάτων δεν είναι γνωστό ότι αναμείχθηκαν Έλληνες, ούτε στην Τρίπολη , ούτε και στον δρόμο προς Μονοδένδρι.
# Τι όμως γράφουν οι Αριστεροί, που έγραψαν την Ιστορία του 1940-49;
# 1. Μαχαίρας για το Μονοδένδρι: «...Μέσα σε λίγα λεπτά εξοντώθηκαν όλοι (σ.σ. εννοεί τους Γερμανούς στα 4 αυτοκίνητα). Οι αντάρτες πήραν τον οπλισμό τους έβαλαν φωτιά στα αυτοκίνητα κι έφυγαν για τον Πάρνωνα μ’ έναν τραυματία...».
# 2. Μπρούσαλης για το Μονοδένδρι: «...Εμφανίζονται επί τέλους 3-4 Γερμανικά αυτοκίνητα γεμάτα στρατό. Δεν αργεί έτσι το άγριο σφυροκόπημα των ανταρτικών όπλων και η φάλαγγα εκμηδενίζεται σε ελάχιστο χρόνο. Οι αντάρτες πέρνουν άφθονα λάφυρα σε οπλισμό χωρίς να χάσουν οι ίδιοι θύματα. Από τους Γερμανούς μερικοί σκοτώθηκαν ενώ 17 αιχμάλωτοι οδηγούνται μετά στα λημέρια του Πάρνωνα».
# 3. NOTOSPRESS.gr για το Μονοδένδρι: «...Στις 25 Νοεμβρίου 1943 οι αντάρτες του ΕΛΑΣ χτυπούν φάλαγγα γερμανικών αυτοκινήτων που μετέφερε στρατιώτες στην τοποθεσία Μονοδένδρι στον δρόμο Τρίπολη-Σπάρτη και σκοτώνουν 30-40 Γερμανούς στρατιώτες».
# Τέλος μεταξύ των 118 αθώων νεκρών πολύ γνωστή έχει γίνει η περίπτωση του ήρωα ιατρού Νίκου Καρβούνη, που αρνήθηκε την προσφορά των Γερμανών να του χαρίσουν τη ζωή, και των άτυχων 4 αδελφών Τζιβανόπουλων.
# Ότι υπήρχαν και 18 θύματα που συνελήφθησαν στον δρόμο, και τα σχετικά με τον γιατρό Καρβούνη, είναι βασισμένα στη μαρτυρία του τότε 23χρονου Χρήστου Μοιράγια από το χωριό Κολλίνες, ο οποίος είχε επίσης συλληφθεί στο δρόμο, αλλά τους διέφυγε τραυματισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: