Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

Καταθέτω εδώ την Ιστορία του παππού μου Δημητρίου Βαλή (του οποίου το όνομα φέρω)ως Μαρτυρία για το τι πραγματικά ήταν το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.
Ο παππούς μου Δημήτριος Βαλής γεννηθείς στα 1926 σε ηλικία 15 ετών στα 1941 εντάχθηκε στις τάξεις του ΕΑΜ ΕΛΑΣ με σκοπό να πολεμήσει κατά των Κατακτητών (όπως πολλοί Έλληνες έπραξαν).
Μετείχε σε πολλές επιχειρήσεις και μάχες (με την τελευταία μάχη που μετείχε να είναι η Μάχη της Ηλεκτρικής τον Οκτώβριο του 1944).
Δυστυχώς, όμως τα "ωραία" έληξαν όταν πληροφορήθηκε πως το ΕΑΜ ΕΛΑΣ σκόπευε να κινηθεί για την κατάληψη της εξουσίας πολεμώντας κατά των Εθνικοφρόνων Ελλήνων.
Ο παππούς μου τότε αρνήθηκε να μετέχει στις τάξεις του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και αποφάσισε να αποχωρήσει λέγοντας στους ανώτερους του τα εξής:"Πήραμε τα όπλα για να διώξουμε τον κατακτητή και όχι για να σφαχτούμε μεταξύ μας."
Φυσικά,ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ τον κήρυξε προδότη και αντικομμουνιστή (ενώ στην πραγματικότητα τίποτα από αυτά δεν ευσταθούν) και όπως γνωρίζετε συνέχισε τον "Αγώνα " του για την κατάληψη της εξουσίας.
Ο παππούς μου, Δημήτριος Βαλής έμεινε στην αφάνεια όπως και πολλοί άλλοι πατριώτες που αποχώρησαν από τις τάξεις του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και πέρασε την υπόλοιπη ζωή του, χωρίς καμία αναγνώριση από το Κράτος για την αντιστασιακή του δράση (ενώ οι Προδότες και Σφαγείς του Ελληνισμού πήραν θέσεις και μετάλλια και μνημεία μετά το 1981). Απεβίωσε το 1999 σε ηλικία 73 ετών, όντας ναι μέν αριστερός ιδεολογικά αλλά γνωρίζοντας πλήρως τι πραγματικά ήταν και έπραξαν οι "σύντροφοι "του στις σκοτεινές εποχές.
Το καταθέτω ως Ιστορική Μαρτυρία,σε εσάς κ. Καθηγητά κ.Ioannis Bougas , ελπίζοντας να το αναφέρετε σε κάποιο επόμενο έργο σας. — ευγνώμων μαζί με Ioannis Bougas στην πόλη Αθήνα, Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: