Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Κομμουνιστική Προπαγάνδα

 

27/3/2017. Ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε «Μουσείο Μπελογιάννη»!
Καλό να το υπενθυμίσουμε, καθώς πρόκειται να έχομε εκλογές στην Ελλάδα. Όπως και το γεγονός ότι κανένα Κόμμα του δημοκρατικού τόξου δεν διαμαρτυρήθηκε τότε για τη δημιουργία του Μουσείου για έναν καταδικασμένο πράκτορα με χρήματα του δημοσίου!
Μάλιστα στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων ανέφερε: ««ο Μπελογιάννης και οι 100αδες Μπελογιάννηδες δεν εκτελέστηκαν γιατί αποτελούσαν κάποιου είδους κίνδυνο για τη χώρα αλλά μόνο για να τορπιλιστεί η προσπάθεια ειρήνης μετά τον εμφύλιο. Εκτελέστηκαν για να μπορέσουν και μετά την κατοχή να κυβερνήσουν τη χώρα οι ξένοι με τους αντιπροσώπους τους εδώ και όχι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις».

Ωραία. Μαθαίνουμε ότι αν επικρατούσε το ΚΚΕ με τον Μπελογιάννη και τους άλλους Σταλινικούς θα είχαμε «εκλεγμένες κυβερνήσεις» στην Ελλάδα, τις οποίες δεν είχαμε επειδή έχασαν!
Ας παραβλέψουμε έστω τις τεράστιες ηθικές ευθύνες του Νίκου Μπελογιάννη (ΝΜ) για τα χιλιάδες θύματα της κόκκινης Τρομοκρατίας στην Πελοπόννησο, την εφαρμογή της εγκληματικής «Αρχής της Οικογενειακής Ευθύνης», και τον ρόλο του στην εγκληματική δράση του το 1946-49 στη Δυτική Μακεδονία ως Πολιτικός Επίτροπος μεραρχίας του «ΔΣΕ».
Μήπως μπορεί ο κ. Τσίπρας ή κάποιος άλλος θαυμαστής του ΝΜ να μας αποδείξει ότι ήταν αθώος των προδοτικών πράξεων κατασκοπιας για τις οποίες καταδικάστηκε και εκτελέστηκε; Εδώ, αυτό το απόσπασμα άρθρου του Βήματος, άλλα επισημαίθνει: «Αμέσως μόλις τελείωσε ο Εμφύλιος, τον Νοέμβριο του 1949, σε γράμμα τους προς τον τσεχοσλοβάκο ηγέτη Κλέμεντ Γκότβαλντ και τον γενικό γραμματέα του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας Ρούντολφ Σλάνσκι, τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ Γιάννης Ιωαννίδης και Πέτρος Ρούσος διατύπωσαν τα αιτήματα του κόμματος:
«(…).3. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά Σας για τη λειτουργία σεμιναρίου για 40-50 συντρόφους που θα ειδικευτούν στην παράνομη τεχνική δουλειά,δηλαδή στην πρακτορειακή εξειδίκευσή τους σε ό,τι αφορά ασυρμάτους, κωδικοποίηση, φωτογραφήσεις, έκδοση ταυτοτήτων, βεβαιώσεων,σφραγίδων κλπ.,καθώς και για την έκδοση παράνομου Τύπου.
4. Θέλουμε να αποστείλουμε στη χώρα Σας 300 συντρόφους από το στρατό και τη νεολαία προκειμένου να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση στα νέα όπλα:αεροπορία- πτώση με αλεξίπτωτο,άρματα,πυροβολικό, μηχανικό κλπ.
5. Παρακαλούμε να μας εξασφαλίσετε 100 ασυρμάτους οι οποίοι είναι απαραίτητοι στις αντάρτικες ομάδες και για την επικοινωνία με τη χώρα μας. Χρειαζόμαστε 1.500 άρβυλα,φλογοβόλα και κονσέρβες για 1.500 άτομα για περίοδο έξι μηνών.» «Επιστολή Γ. Ιωαννίδη και Π. Ρούσου προς Κλ. Γκότβαλντ και Ρ. Σλάνσκυ, 19-11-1949». Ναrodnν archiv Ρraha (ΝΑΡ, Εθνικό Αρχείο Πράγας), ΚSΘ, ΪV, 100/24, Κlement Gottwald (Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχοσλοβακίας/ΚΕ, 100/24, Κλέμεντ Γκότβαλντ) – κ. 99/ φ. 1142».
Είχαν ηττηθεί στον Γράμμο και είχαν καταφύγει στο Παραπέτασμα, αλλά ήσαν ακόμη με το «όπλο παρα πόδα» και το Ελληνικό κράτος έκανε καλά που υπερασπιζόταν την ελευθερία του από τους Σταλινικούς σαν τον ΝΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: