Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Ρομά - Εγκληματικότητα

 

Το νυφοπάζαρο που πνίγηκε στο αίμα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023

To Δροσερό Ξάνθης είναι ένας οικισμός ο οποίος κατοικείται αποκλειστικά από Ρομά. Εκεί ισχύουν οι δικοί τους νόμοι και οι δικοί τους κώδικες τιμής.

Αυτά που συνέβησαν πριν από ένα 24ωρο με τη δολοφονία ενός 45χρονου παππού ο οποίος αθέτησε τον λόγο του για την πώληση της έφηβης εγγονής του στην οικογένεια του γαμπρού για 6.000 ευρώ δεν ξένισε κανέναν στον οικισμό. Για την οικογένεια του γαμπρού η συμφωνία ίσχυε γιατί «έδωσαν τα χέρια». Η αθέτηση της συμφωνίας εκ μέρους της οικογένειας της νύφης, που είναι ένα κορίτσι 15 χρονών το οποίο κανείς δεν ρώτησε, ισοδυναμεί με μεγίστη προσβολή.

Σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στο Δροσερό η υπόθεση ξεπλένεται μόνο με αίμα. Έτσι λοιπόν ο προσβεβλημένος «πεθερός» μαζί με τους δύο γιους και με τον γαμπρό του πήγαν να ξεπλύνουν την ντροπή. Δολοφονήθηκε έτσι ο παππούς της 15χρονης και ο δολοφόνος παραδόθηκε στην αστυνομία. Όλα αυτά για συμφωνία ύψους 6.000 ευρώ που αφορούσαν μια ψυχή, ένα κορίτσι 15 ετών. Αυτά εν έτει 2023 στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: