Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012
Τουρκάλα ιστορικός τολμά να διαψεύσει την Ρεπούση!!!
Στο πλευρό της Ρεπούση στέκονται οι τουρκοπράκτορες, τα φασιστοειδή της Άγκυρας και οι Γκρίζοι Λύκοι (γνωστοί για τον ρόλο τους σε δολοφονίες ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα για την "αποσυμφόρηση" της βόρειας Κύπρου)
Διαβάσαμε για το θράσος των Τούρκων να προβούν σε διαβήματα προς το Παρίσι, επειδή με απόφαση της κυβέρνησης Ολάντ συμπεριελήφθη και πάλι στα σχολικά βιβλία Ιστορίας το θέμα της αρμενικής γενοκτονίας.
Αναπόφευκτα στο μυαλό μας ήρθε η υπόθεση του βιβλίου Ιστορίας της κ. Ρεπούση και του φοβικού τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η Αθήνα. Τώρα έχουν το θράσος οι γνωστοί κύκλοι στη Θράκη να απευθύνουν προειδοποιήσεις και επιστολές στο υπουργείο Παιδείας, επειδή αποκαθίσταται στο βιβλίο της Ιστορίας η αλήθεια για τη Μικρασιατική Καταστροφή…
Μετά τη Συμβουλευτική Επιτροπή, και το τουρκο-κόμμα του Αχμέτ Σαδίκ έστειλε επιστολή στον κ. Αρβανιτόπουλο ζητώντας να μην αλλάξει η διατύπωση περί «συνωστισμού στη Σμύρνη». Ας ελπίσουμε ότι, παρά τις πιέσεις και μέσω της διπλωματικής οδού (της τουρκικής πρεσβείας) και μέσω διαφόρων «στελεχών» της μειονότητας, δεν θα καμφθεί το υπουργείο Παιδείας. Ακόμη κι αν η κ. Ρεπούση είναι δυστυχώς κυβερνητικός εταίρος πια…
Διακριτικότητα αντί αυστηρής καταδίκης…
Το κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης ή απλώς DEB είναι στα πάνω του, πάντως, ειδικά μετά το μήνυμα που έλαβε από τον Τ. Ερντογάν με την ευκαιρία των «γενεθλίων» του κόμματος.
Παρά τις διακριτικές ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ κ. Δελαβέκουρα, δεν κατανοούμε γιατί δεν υπήρξε αυστηρή και σαφής καταδίκη της παρέμβασης του κ. Ερντογάν στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας μας, όταν στην επιστολή αυτή κάλεσε τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης να είναι ενωμένοι γύρω από το DEB».
Η αναφορά αυτή πάντως του κ. Ερντογάν, ο οποίος είχε επιχειρήσει από την επίσκεψή του στην Αθήνα το 2010 να αμβλύνει τις εσωτερικές αντιθέσεις στη μειονότητα, δείχνει ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο ρόλος του DEB. Σήμερα μπορεί να είναι ακίνδυνο και σχεδόν περιθωριοποιημένο, αλλά με τη στήριξη ακόμη και των μειονοτικών βουλευτών των άλλων κομμάτων αποκτά μια διακομματική υπόσταση και επιρροή…
Οι Τούρκοι την δοξάζουν, το Ekali Club την χλευάζει
Την... έκραξε μέχρι και η καλή κοινωνία!
"Συνωστισμός" επικράτησε σήμερα στην πισίνα του Εkali club στα βόρεια προάστια.
Εκεί ξεκουραζόταν η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.
Μόλις έγινε αντιληπτή από τον κόσμο έγινε... πραγματικός συνωστισμός!
Οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο της και οι ειρωνείες έδωσαν και πήραν, αφού βουλευτής της Αριστεράς και Ekali club δεν πάνε μαζί, ενώ οι... " εμπεριστατωμένες" αναλύσεις της για την Μικρασιαστική Καταστροφή δεν έχουν σβήσει.
Η ίδια φαίνεται να ξαφνιάστηκε από τις αντιδράσεις το κόσμου, αφού δεν περίμενε σε ένα τέτοιο μέρος να πέσουν πάνω της, τόσοι πολλοί... μαζεμένοι!
Κανονικός συνωστισμός σας λέμε!
Ό,τι σπέρνεις... θερίζεις σε αυτή την ζωή τελικά!
Η Τουρκάλα ιστορικός Αϊσέ Χουρ διαψεύδει την Ρεπούση!
Με άρθρο της στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, η Τουρκάλα ιστορικός Αϊσέ Χουρ βάζει τέλος στην αισχρή επιχειρηματολογία των Τούρκων για το ολοκαύτωμα της Σμύρνης.
Σύμφωνα με την Χουρ οι Τούρκοι έκαψαν την πόλη και ο Κεμάλ γνώριζε ή συνεργάστηκε για τον εμπρησμό.
Η τουρκάλα ιστορικός επισημαίνει πως αντίθετα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς που υποστηρίζουν ότι τη φωτιά στη Σμύρνη έβαλαν Αρμένιοι, υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο ηγέτης των νεότουρκων, Κεμάλ Ατατούρκ γνώριζε για τον εμπρησμό που κατάστρεψε σχεδόν πλήρως την πόλη και επιτάχυνε τον ξεριζωμό των Ελλήνων.
Μάλιστα, την ώρα που η Σμύρνη καιγόταν, ο Κεμάλ βρισκόταν στην πόλη και απολάμβανε τη θέα από το μπαλκόνι της αρραβωνιαστικιάς του, Λατιφέ.
Συγκεκριμένα, η τουρκάλα ιστορικός αναφέρεται σε άρθρο του υπασπιστή του Κεμάλ στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ το 1939, όπου περιγράφονταν λεπτομέρειες για την καταστροφή της Σμύρνης, από πυρκαγιά που κατέκαψε την πόλη από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
«Ο Μουσταφά Κεμάλ και η Λατιφέ κάποια στιγμή έμειναν μόνοι στο μπαλκόνι. Η πυρκαγιά συνέχιζε με όλη της δύναμη» έγραφε το άρθρο και παρέθετε τη συνομιλία Κεμάλ-Λατιφέ. Ο Κεμάλ ρώτησε την αρραβωνιαστικιά του: «Έχετε πολλά κτήματα στο σημείο της φωτιάς;»
Η Λατιφέ φέρεται να του απάντησε: «Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας μου είναι εκεί, αλλά, πασά μου, ας καούν όλα, εσείς να είστε καλά. Όταν υπάρχουν τέτοιες ευτυχισμένες μέρες, τι σημασία έχει η περιουσία. Σώθηκε η πατρίδα. Στο μέλλον μπορούμε να τα ξαναχτίσουμε».
Σύμφωνα με το άρθρο, αυτό άρεσε στον Κεμάλ που της απάντησε: «Ναι, ας καούν και ας καταρρεύσουν, όλα μπορούν να επουλωθούν».
Πηγές
Εγκληματικότητα
Μακελειό
Εγκληματικότητα
Μακελειό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου