Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση της διοίκησης του «Αλεξάνδρειου» για την είσοδο της αστυνομίας στο Ίδρυμα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012, 20:20
Για προσχηματική επίκληση του πανεπιστημιακού ασύλου από τον Ενιαίο Σύλλογο Καθηγητών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η διοίκηση του Ιδρύματος, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι καθηγητές μετά την από την είσοδο, χθες, της αστυνομίας στο Ίδρυμα και την απομάκρυνση διαδηλωτών.

Η διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σε ότι αφορά τα χθεσινά γεγονότα, μιλάει για απρόκλητη επίθεση ομάδας αναρχικών της πρώην κατάληψης της φοιτητικής εστίας «Δέλτα», οι οποίοι «εφοδιασμένοι με κοντάρια και σπρέι εισέβαλαν στο Ίδρυμα και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και βανδαλισμούς, έγραψαν απειλητικά συνθήματα, ενώ υπήρξαν έντονα φραστικά επεισόδια και συμπλοκές με φοιτητές στον κεντρικό διάδρομο».

Τονίζει ότι η επίκληση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι καθηγητές του ΤΕΙ είναι προσχηματική «ιδιαίτερα όταν υπάρχουν συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες από αναρχικούς».

Επιπλέον, η διοίκηση του ΤΕΙ αναφέρει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο όπως το αντιλαμβάνονται οι καθηγητές του εξέδωσαν την ανακοίνωση «δεν έχει σχέση με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών».

«Με την αποδοχή ανεξέλεγκτων εγκληματικών στοιχείων το άσυλο κακοποιείται, καταστρατηγείται και γίνεται μοχλός εκβιασμού σε βάρος του ίδιου του Ιδρύματος, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Έτσι καταντά ένα απλό πρόσχημα αναστολής του ποινικού κώδικα στους πανεπιστημιακούς χώρους», σημειώνει η διοίκηση του ΤΕΙ, ενώ αφήνει αιχμές για παροχή πολιτικής κάλυψης στις ομάδες κουκουλοφόρων αναρχικών.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: