Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

«Φλοπ» του πολλοστού στολίσκου Εστέλ για τη Γάζα

Jean-Patrick Grumberg για το Deuz, Ισραήλ
Δεν μίλησα για αυτό το πολλοστό στολίσκο προς τη Γάζα, καθώς δεν μίλησα και για την Σόνια Ντριντί, τη πολλοστή δημοσιογράφο (France 24) η οποία βιάστηκε τη Παρασκευή το βράδυ στη πλατεία Ταχρίρ στις 22:30 στο Κάιρο, μετά την Λάρα Λόγκαν του CBS , ή την Καρολίν Σινζ της France 3, μεταξύ άλλων...
Δεν μίλησα γιατί αυτές οι επαναλήψεις γίνονται μπανάλ, και αυτές οι μπαναλιτέ γίνονται αμελητέες.

Για το στoλίσκο, μια λέξη όμως.

Το συνολικό φορτίο που θα μπορούσε να φορτώσει αυτό το ανθρωπιστικό πλοιάριο θα γέμιζε μόνο ένα από τα 250 φορτηγά αυτοκίνητα φορτωμένα με καταναλωτικά αγαθά και ανθρωπιστικά προϊόντα που διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και της Γάζας.

- Προς μεγάλη έκπληξη της Τσαχάλ, η οποία έκτρεπε το πλοίο στο λιμάνι του Ασντόντ, δεν βρέθηκε ανθρωπιστική βοήθεια επί του σκάφους.

- Τρεις διεθνείς έρευνες έχουν ζητηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη κατά τη διάρκεια της επιβίβασης στο Mavi Marmara, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ είχε συμμορφωθεί αυστηρά με το διεθνές δίκαιο με τη διακοπή των σκαφών εκτός των χωρικών υδάτων.

- Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Ma'an δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι το νέο iPhone 5 μόλις παραδόθηκε στη Γάζα, με προέλευση από το Κατάρ μέσω των υπόγειων σηράγγων. Πωλείται στην τιμή των $ 1.100 χωρίς πίστωση, και όλα τα καταστήματα άδειασαν τις πρώτες πρωινές ώρες. 
Δεν υπήρχε iPhone 5 στα αμπάρια του Εστέλ, και οι Παλαιστίνιοι δηλώσαν ότι δεν ενδιαφέρονται. Ο προηγούμενος στολίσκος μετέφερε χαλασμένα φάρμακα και άχρηστα αναπηρικά καροτσάκια.

- 500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους Σύρους από την αρχή της σύγκρουσης, ενώ μόνο τρεις Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.
Εάν είστε υπέρ των Παλαιστινίων, ποίοι βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο και αξίζουν την πλήρη προσοχή σας;

- Το Ισραήλ έχει λόγο να πανηγυρίσει: τα ΜΜΕ είναι οι ποτισμένοι ποτιστές.  Ανέφεραν την ψευδή πληροφορία ότι ο ισραηλινός στρατός είχε «επιτεθεί» στο στολίσκο Εστέλ. Δεδομένου ότι ο ψυχολογικός πόλεμος είναι μια σημαντική πτυχή όλων των πολέμων, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσέφεραν ως εκ τούτου ευγενικά στο Ισραήλ μια μεγάλη εκστρατεία αποτροπής κατά του αραβικού εχθρού, χωρίς να αναγκαστεί να κάνει επίδειξη δύναμης.

© Jean-Patrick Grumberg για το www.Dreuz.info

Δεν υπάρχουν σχόλια: