Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

 

Ν. Σταυρακάκης: Αποσύρετε τους κομματικούς στρατούς από τα πανεπιστήμια

Γιώτα Γκοβόστη26/10/2012 |
Ηχηρό μήνυμα προς τους πρυτάνεις, τα πολιτικά κόμματα αλλά και προς το Υπουργείο Παιδείας στέλνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημίων.

Ο κ. Νίκος Σταυρακάκης σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση προκαλεί η προτροπή "νεόκοπων εθνοπατέρων και – μητέρων'", όπως αναφέρει, για παρεμπόδιση των εκλογικών διαδικασιών στα Πανεπιστήμια, τη βίαιη διάλυση Πειθαρχικών Συμβουλίων και τη μη εφαρμογή των νόμων.

"Τα πολιτικά κόμματα και οι συνιστώσες τους" τονίζει ο κ.Σταυρακάκης " πρέπει να αποσύρουν τους 'κομματικούς στρατούς' τους από τα πανεπιστήμια και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν δωρεάν το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης ως πεδίο ασκήσεων και ενίοτε πεδίο βολής."

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνει ότι οι πρυτάνεις οφείλουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για να φέρουν σε πέρας τις διαδικασίες και να εκλέξουν δημοκρατικά στο συντομότερο χρόνο τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος, καθώς όπως τονίζει, η οποιαδήποτε κωλυσιεργία ή επίκληση αδυναμίας φαίνεται προσχηματική και συνιστά εμπαιγμό για το σύνολο του Ιδρύματός τους. Τέλος καλεί το Υπουργείο Παιδείας, να νομοθετήσει άμεσα έτσι ώστε στις εκλογικές διαδικασίες των πανεπιστημίων να υπάρχει πάντα η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: