Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΕΞ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ: Αυτές οι συναντήσεις δεν υπηρετούν την προώθηση των πραγματικών συμφερόντων της μειονότητας

Αξιοποιούνται από την τουρκική  διπλωματία για να εμφανιστεί σε ρόλο προστάτη και ρυθμιστή των εξελίξεων στην περιοχή, αναφέρει το κόμμα σε σχετική ανακοίνωση 
«Τέτοιους είδους συναντήσεις δεν υπηρετούν την προώθηση των πραγματικών συμφερόντων των συμπολιτών της μειονότητας», σχολιάζει στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τα εξής: «Τέτοιους είδους συναντήσεις δεν υπηρετούν την προώθηση των πραγματικών συμφερόντων των συμπολιτών της μειονότητας. Αντίθετα αξιοποιούνται από την τουρκική διπλωματία για να εμφανιστεί σε ρόλο προστάτη και ρυθμιστή των εξελίξεων στην περιοχή, λόγω και της έλλειψης μιας σοβαρής πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για τη μειονότητα αλλά και ευρύτερα για την περιοχή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστό με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια υπηρετεί την ανάγκη για μια άλλη πολιτική για τη μειονότητα, που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα και θα ενώνει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της περιοχής. Πολιτική που σήμερα δημιουργεί ελπίδα και προσδοκίες σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας. Η συμμετοχή των βουλευτών του σε τέτοιου είδους συναντήσεις – ανεξάρτητα από προθέσεις – δυστυχώς δεν διευκολύνει μια τέτοια προσπάθεια».
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=85071 

Δεν υπάρχουν σχόλια: