Παρασκευή 17 Μαΐου 2013



Ως «εκτροφέα» της Χρυσής Αυγής έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης,

στην Βουλή ζητώντας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να μοιράζει πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμοποίησης. Η πολιτική απονομιμοποίηση και ο λαϊκισμός είναι ο προάγγελος του εξτρεμισμού».
Να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης προς τον κ. Αντώνη Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιτέθηκε στην ΝΔ, είπε ότι στελέχη της – ανέφερε ονομαστικά τον κ. Βορίδη - έχουν «εκλεκτικές συγγένειες» με τον ακροδεξιό χώρο και πρόσθεσε ότι «αυτό που ενόχλησε τον σκληρό πυρήνα της ΝΔ είναι ότι με το ν/σ σμπαραλιάζεται ένα σχέδιο, μια ανιστόρητη θεωρία: η θεωρία των 2 άκρων ότι σε αυτό τον τόπο είναι όλοι ίσια και όμοια. Ότι αυτοί που αγωνίστηκαν για την σωτηρία του τόπου είναι ίδιοι με τους υμνητές του Χίτλερ. Και φοβούνται κάποιοι να εκπνεύσει αυτό το ιδεολόγημα».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Υπάρχουν φαινόμενα θλιβερά. Το πρωί ο Τσίπρας έκανε ερώτηση για τον αντιρατσιστικό νόμο. Ακούστε τι υπαινίχθηκε. Ότι ο κ. Κεφαλογιάννης δεν ψήφισε την άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη. Πως εγώ έχω την γνωστή ακροδεξιά προϊστορία. Άρα –αναρωτιέται ο Τσίπρας- τι νόημα έχει η συνεννόηση; Είναι αυτό δημοκρατικό τόξο; Αμφισβητείτε την δημοκρατικότητα της Ν.Δ; Αμφισβητείτε την δημοκρατικότητα της κυβέρνησης;» και πρόσθεσε «συζητάμε για τα απαράδεκτα φαινόμενα, αλλά έχουμε ζήσει εδώ μέσα τις ύβρεις που μας ανεβάζουν δοσίλογους και προδότες. Αναφέρουν ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ναζι ενώ το πρωτοσέλιδο της ''Αυγής'' αναφέρει πως  είναι επιστρατευμένοι στην ακροδεξιά. Αντιλαμβάνεστε τι κάνετε; Αντιλαμβάνεστε ποιος εκτρέφει τα φασιστικά φαινόμενα; Η πολιτική απονομιμοποίηση και ο λαϊκισμός είναι ο προάγγελος του εξτρεμισμού. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να αντιληφθείτε ότι δεν μοιράζετε πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμοποίησης».
Επισήμανε δε πως «Η ΝΔ είναι περήφανη για την πολιτική της παράδοση. Είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα, είναι το κόμμα που επανέφερε την δημοκρατία. Δεν θέλουμε να συμφωνείτε μαζί μας. Αλλά οδηγεί στο συνολικό χαμό αυτό που κάνετε. Αποφασίστε με ποια μεριά θέλετε να είστε. Το Κοινοβούλιο πρέπει να λειτουργεί. Υπάρχει πολλές φορές κακώς νοούμενη ανοχή στο ύψος των εκφράσεων και της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης».

http://gr.news.yahoo.com/εκτροφέα-της-χρυσής-αυγής-χαρακτήρισε-τον-συριζα-ο-125133824.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: