Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

23/11/13

Hχηρό χαστούκι της Αιγύπτου στην "υπερδύναμη" Τουρκία: Απελαύνει τον Τούρκο πρέσβη από το Κάιρο!

H Aίγυπτος μας δείχνει τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική
Η Τουρκία επιχείρησε να καταστήσει την Αίγυπτο αποικία της. Τώρα πληρώνει το τίμημα!
Σοβαρή εξέλιξη στις διπλωματικές σχέσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία αποτελεί η απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης να ζητήσει από την Τουρκία να αποσύρει τον πρέσβη της από το Κάιρο, Αβνί Μποτσαλί (Avni Botsalı), τον οποίο χαρακτήρισε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Καΐρου ανακάλεσε τον πρέσβη της από Άγκυρα, υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό τις διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών, που διάγουν περίοδο κρίσης από τη στιγμή που η Τουρκία πήρε ανοικτά το μέρος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μετά την κίνηση αποτροπής της κυβέρνησης Μόρσι!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, που έδειξε να παίρνει αποστάσεις από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του διδύμου Ερντογάν-Νταβούτογλου, έκανε το εξής σχόλιο για το θέμα: "Ελπίζω οι σχέσεις μας να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Κι αυτό γιατί η Τουρκία και η Αίγυπτος είναι σας τα δυο μισά ενός μήλου".!
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε να υποβαθμίσει τις σχέσεις με την Τουρκία, μετά τη δήλωση του Ενρτογάν, κατά την αναχώρησή του για το επίσημο ταξίδι στη Ρωσία, ότι "Σέβομαι τον Μόρσι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: