Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ένταση στη Βουλή για τα φάρμακα


Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψηφίζει μια τροπολογία που επιφέρει μεγάλη μείωση των τιμών των φαρμάκων και που αντιμάχονται όλες οι φαρμακοβιομηχανίες, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Π. Κουρουμπλή να απαντά ότι η ρύθμιση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και το ΠΑΣΟΚ να ζητεί ονομαστική ψηφοφορία ώστε να καταδειχθεί ποιοι λένε «όχι» στις μειώσεις των φαρμάκων.

Το νομοσχέδιο και οι λοιπές τροπολογίες ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, ενώ η ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

Γεωργιάδης: Μείωση τιμών σε 6.000 φάρμακα 

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι μειώνονται πάρα πολύ οι τιμές 6.000 φαρμάκων - και των Off patent των πολυεθνικών και των γενόσημων - και επέρχεται εξοικονόμηση 480 εκατ. ευρώ, εξαπολύοντας στη συνέχεια επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με επίσημες ανακοινώσεις τους, τόσο ο Σύνδεσμος των Φαρμακοβιομηχανιών Ελλάδας, όπου μετέχουν και οι πολυεθνικές εταιρείες, όσο και οι υπόλοιποι σύνδεσμοι των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών, την αντιμάχονται σφόδρα και λογικό είναι εκ μέρους τους, αφού μειώνει πάρα πολύ τις τιμές και άρα τα κέρδη τους- σε αυτήν την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ λέει "όχι"» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: