Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Βαριές ποινές έως και 25 ετών κάθειρξης για τα δομημένα ομόλογα

Ένοχοι κρίθηκαν 13 από τους 14 κατηγορούμενους, στους οποίους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.


Βαριές ποινές που φτάνουν ως και τα 25 χρόνια για τους περισσότερους απο τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων επέβαλε σήμερα Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.

Ένοχοι κρίθηκαν 13 από τους 14 κατηγορούμενους, στους οποίους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.

Μεταξύ των καταδικασθέντων βρίσκονται υπεύθυνοι ασφαλιστικών Ταμείων του Δημοσίου, καθώς και οι υπεύθυνοι των εταιρειών που μεσολάβησαν για την πώληση του επίμαχου δομημένου ομολόγου.

Συγκεκριμένα, με ποινές 25 χρόνων καταδικάστηκαν τα στελέχη της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις Γιώργος Αποστολίδης και Θοδωρής Πρινιωτάκης και ο Γιώργος Παπαμαρκάκης της εταιρείας ΝΑΜ.

Στον κ. Παπαμαρκάκη επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή-μαμούθ 11,6 εκατ. ευρώ, αλλά και ποινή κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιούσιας ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για τους Θεόδωρο και Γεώργιο Πρινιωτάκη. Σημειώνεται πως ο Γεώργιος Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει.

Με τις ίδιες ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν και οι Χαράλαμπος Αδαμόπουλος και Αβράαμ Σαββίδης της JP Morgan, ενώ κάθειρξη 15 ετών επιβλήθηκε στο Νικόλαο Μπούγο της HPO.

Ποινές κάθειρξης 20 ετών επιβλήθηκαν στους προέδρους και διοικητές των Ταμείων Παναγιώτα Καραδήμα, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, Παναγιώτης Δεμέστιχας, Γεράσιμος Κονιδάρης, και Κωνσταντίνο Χρηστίδη.

Ποινές 5ετους φυλάκισης επιβλήθηκαν στους λογιστές Δημήτρο και Άγγελο Λιάτη.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/259031/varies-poines-eos-kai-25-eton-gia-ta-domimena-omologa/#ixzz337mtOXvE

Δεν υπάρχουν σχόλια: