Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Την επένδυση του Ελληνικού προσπαθεί να μπλοκάρει ο δήμαρχος του Σύριζα Χρ. Κορτζίδης

Θα ακολουθηθεί το επιτυχημένο πλάνο ενεργειών των "Κορμοράνων" οι οποίοι είχαν καταφέρει να μπλοκάρουν την διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αθήνα.


Την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού επιχειρούν να μπλοκάρουν ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, και άλλα 13 άτομα, με εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο καλούν το Ταμείο να διακόψει τις όποιες ενέργειες παραχώρησης της περιοχής στην Lamda Development κάνοντας λόγο για ποινικές, αστικές ευθύνες και πειθαρχικές ευθύνες των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντολές της Κουμουνδούρου είναι να ακολουθηθεί το επιτυχημένο πλάνο ενεργειών των "Κορμοράνων" οι οποίοι είχαν καταφέρει να μπλοκάρουν την διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην λίστα που υπογράφουν το εξώδικο κατά της επένδυσης βρίσκεται και η δημοτική σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων κα. Πορτάλιου, η οποία ήταν επικεφαλής της κίνησης των "Κορμοράνων" που μπλόκαραν την διπλή ανάπλαση. Η τοποθέτηση της κα. Πορτάλιου από την Κουμουνδούρου στην επιτροπή κατά της επένδυσης δεν είναι καθόλυ τυχαία, καθώς η έμπειρη δημοτική σύμβουλος είναι γνώστης όλων των διαδικασιών προκειμένου να ακυρωθεί ή να παγώσει η συγκεκριμένη επένδυση.

Συγκεκριμένα, με δελτίο τύπου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης αναφέρεται ότι 14 άτομα, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη, ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης, καθώς και το μέλος της διοικούσης επιτροπής Αλέξανδρος Μπουσουλέγκας, κατέθεσαν εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας:

-Να μην προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της «Ελληνικό Α.Ε» πριν αυτή εγκριθεί από τη Βουλή, και πριν εγκριθεί τουλάχιστον το ΕΣΧΑΔΑ.

-Να μην προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης που εξασφαλίζει με οποιοδήποτε τρόπο στον προτιμώμενο επενδυτή άδεια Καζίνο ή δικαιώματα κυριότητας και επιφανείας στην επίδικη έκταση.

-Να δώσει στη δημοσιότητα την σύμβαση που πρόκειται να υπογράψουν με την Lamda Development.

-Nα δώσει στη δημοσιότητα την αποτίμηση της αξίας του «Ανεξάρτητου Οίκου» που ανέρχονταν στο εξευτελιστικό ποσό των 560.000.000 ευρώ.

-Να δώσει στη δημοσιότητα τις εκθέσεις των Χρηματοοικονομικών Συμβούλων και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και των προβλεπόμενων αμοιβών όλων όσων εμπλέκονται σ’ αυτή την διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: