Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Το ΕΚΠΑ αναστέλλει συμβολικά τη λειτουργία της Φιλοσοφικής λόγω Ρουβίκωνα

17-10-2018


"Τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής"



Τη συμβολική αναστολή λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ για αύριο Πέμπτη αποφάσισε η πρυτανεία και η κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου μετά τα σημερινά επεισόδια με τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα. Το γραφείο που είχε καταλάβει ο Ρουβίκωνας ανακατέλαβαν καθηγητές, αλλά λίγο αργότερα οι αναρχικοί πήραν πίσω το "στέκι" τους.

Στην ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές αρχές και η κοσμητεία προαναγγέλουν την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη για το θέμα. 

Η ανακοίνωση της πρυτανείας και της κοσμητείας

«Μετά τα σημερινά γεγονότα, οι Πρυτανικές Αρχές και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, αποφασίζουν για αύριο, Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, τη συμβολική αναστολή λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής.

»Υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας. Κύριο μέλημά τους παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/386692/to-ekpa-anastellei-sumvolika-ti-leitourgia-tis-filosofikis-logo-rouvikona-/#ixzz5UCl3XeGv
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: