Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
<<ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ>>(ΔΣΕ).

Συχνά διαβάζουμε στον αριστερό τύπο και ακούμε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιδίως στους κρατικούς, για τους <<αγώνες>> και τα <<ηρωικά κατορθώματα>> του <<ΔΣΕ>>. Θα παραθέσω παρακάτω επίσημες δηλώσεις πολιτικών της εποχής εκείνης και αναμφισβήτητα στοιχεία από έγγραφα του ΚΚΕ και της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, όπως παρακάτω:
Ο <<Δημοκρατικός Στρατός>> ήταν κατά τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο συμμορίτες ως προς τον τρόπον δράσεως, κατά τον Θεμιστοκλή Σοφούλη, Πρωθυπουργό της Ελλάδας κατά την περίοδο εκείνη, ο πλέον ύπουλος εχθρός και κατά τον Γεώργιο Παπανδρέου συρφετός προδοτών.


1. 24 Νοεμβρίου 1946. Τμήμα του ΔΣΕ υπό τους Ευάγγελο Ρογκάκο και Θ. Περκεζέ στην Βασσαρά σε επιχειρήσεις αιχμαλώτισαν 30 χωροφύλακες, τους οποίους την επομένη εκτέλεσαν.
2. 25 Δεκεμβρίου 1946. Συγκρότημα <<ΔΣΕ>> καταλαμβάνει περί ώραν 13.00 το χωρίο Φλαμπουράρι Ηπείρου. Ο Ανθυπομοίραρχος Βασίλειος Μούρκας και 10 χωροφύλακες αιχμαλωτίζονται. Σφαγιάζονται την νύκτα 25 προς 26 Δεκεμβρίου 1946, αφού απογυμνώνονται. Εντοπίζονται σε παρακείμενη στο χωριό χαράδρα από Λόχον του 528 Τάγματος Πεζικού.
3. ΔΣΕ/ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΟΙΤΗΣ. Υπ΄αριθμόν 24 γεγονός.
Στις 30 του Δεκέμβρη κτυπήσαμε την Υποδιοίκηση Χωροφυλακής Υπάτης.....Σκοτώθηκαν 2 χωροφύλακες στη διάρκεια της μάχης, τραυματίστηκαν 6, πιάστηκαν αιχμάλωτοι 9. Οι αιχμάλωτοι εκτός των τραυματιών εκτελέστηκαν.
Σταθμός Διοικήσεως 28-2-47.
Για το Αρχηγείο Οίτης Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ.
4. ΔΣΕ/ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΟΙΤΗΣ. ΤΑΓΜΑ ΟΙΤΗΣ.
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤΟΚ. ΕΠΕ 52.
Η 4η Διμοιρία ενήργησε έφοδο για κατάληψη του υψώματος ΨΑΛΛΑ, με αποτέλεσμα την αιχμαλωσία 6 ΜΑΥ( άνδρες του Μονάδων Ασφαλείας Υπαίθρου), τους οποίους εκτέλεσε επί τόπου.
Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ.
5. Την 23η Απριλίου 1947 τμήματα του ΔΣΕ σε ενέδρα, στη θέση Χαλκός Λακωνίας-Αρκαδίας, κατά διλοχίας Χωροφυλάκων υπό τον Υπομοίραρχο Παναγέαν εφόνευσαν 30 Χωροφύλακες και συνέλαβαν 60 Αξιωματικούς και Χωροφύλακες, τους οποίους εκτέλεσαν, μεταξύ των οποίων και τον Παναγέα.
6. Την 10η Μαρτίου 1948 το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ ανακοίνωσε ότι το Στρατοδικείο του Αρχηγείου Ηπείρου του ΔΣΕ καταδίκασε σε θάνατο τους Μόνιμους Υπολοχαγούς του Ελληνικού Στρατού Ευστάθιο Θεοφάνη, Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο, Ανθυπίατρο Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο και Δόκιμο Έφεδρο Αξιωματικό Παναγιώτη Βλαβιανό για στρατιωτική βοήθεια στο μοναρχοφασιστικό καθεστώς των Αθηνών.
ΣΧΟΛΙΟ: Για τους εγκληματίες άνδρες του ΔΣΕ, που είχαν καταδικασθεί σε θάνατο την 7η Μαρτίου του 1948, μετά τον κανονιοβολισμό της Θεσσσαλονίκης την 9η Φεβρουαρίου του 1948, από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, το ΚΚΕ θέλησε να ισοσκελίσει με τους παραπάνω Αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός. Οι αριστεροί κονδυλοφόροι συχνά διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των Στρατοδικείων κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου και με αποφάσεις των αποδεδειγμένοι εγκληματίες καταδικάζονταν σε θάνατο και εκτελούνταν. Οι αποφάσεις εκδίδονταν εν ονόματι του Ελληνικού Λαού και της συντεταγμένης εξουσίας του κράτους. Αλήθεια τα ανταρτοδικεία που εξέδιδαν θανατικές ποινές, από που αντλούσαν την εξουσία των. Από τον αρχιεγκληματία Νικόλαο Ζαχαριάδη; Και οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί ποιο έγκλημα διέπραξαν κατά της πολιτείας;
7. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ.
Πάγια αρχή του ΚΚΕ ήταν ότι όποιος Μόνιμος Αξιωματικός συλλαμβανόταν αιχμάλωτος, μετά από μια εικονική δίκη, καταδικαζόταν σε θάνατο και εκτελείτο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Γιαυτό και οι Μόνιμοι Αξιωματικοί προτιμούσαν να αυτοκτονήσουν, όταν η αιχμαλωσία ήταν βεβαία, παρα να συλληφθούν και να διασυρθούν προ της βέβαιης εκτέλεσής των. Υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά και θα αναφεθούν μόνο δύο:
α. Στις 11-13 Απριλίου 1948 μονάδες του ΔΣΕ επιτέθηκαν κατά των Καλαβρύτων. Ο Διοικητής της Φρουράς Αντισυνταγματάρχης Αρβανιτάκης, προ του κινδύνου να συλληφθεί αιχμάλωτος, αυτοκτόνησε.
β. Την 2α Απριλίου 1949 ο Ταγματάρχης Βαλάσης, Διοικητής του 584 Τάγματος Πεζικού, αμυνόμενος εντός του χωρίου Ασημοχώρι Κόνιτσας, περικυκλωθείς από τμήματα του ΔΣΕ αυτοκτόνησε, προκειμένου ν΄αποφύγει την αιχμαλωσία του και τις ακόλουθες αυτής συνέπειες.
8. Κατά τη διάρκεια της κατοχής και του συμμοριτοπολέμου δολοφονήθηκαν ή εκτελέσθηκαν, ή υπέκυψαν σε βασανιστήρια ή κακουχίες 265 ιερωμένοι επί συνόλου 472, στη δεκαετία 1940-1950.
9. Βιαία στρατολόγηση από το ΚΚΕ κατοίκων, ακόμα και ανήλικων παιδιών, τα οποία ανεκπαίδευτα τα έστελναν στην πρώτη γραμμή και σκοτώνονταν. Μια ειδεχθής εγκληματική τακτική με αθώα θύματα.
10. 28.000 ανήλικα αγόρια και κορίτσια απήχθηκαν βιαίως στις κομουνιστικές χώρες. Νεώτερη μορφή γενιτσαρισμού.
11. Ανυπολόγιστο το κόστος των ζημιών με πυρπολήσεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, λεηλασίες, καταστροφές σε έργα υποδομής, στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Ακόμα κι αυτά τα άψυχα δεν ξέφευγαν από τη μανία των <<ηρώων>> ανταρτών.
12. Τεράστιο το κόστος στην αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία σε συνδυασμό μα τις αρπαγές μικρών και μεγάλων ζώων.
ΣΧΟΛΙΟ: Καταγράφηκαν ορισμένα από τα <<κατορθώματα και τις πράξεις>> των <<ηρώων>> μαχητών του γενναίου <<Δημοκρατικού Στρατού>>. Ασφαλώς και δεν πρέπει να λησμονηθούν. Μεγάλη η παράλειψη της πολιτείας τόσα χρόνια και να μην ανεγείρει ένα περικαλλές μνημείο και ένα ιστορικό μουσείο με εκθέματα από τους <<απελευθερωτικούς αγώνες>> από τον μονορχοφασισμό και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του σοσιαλιστικού παραδείσου!!! Να καθιερωθεί μια ημέρα αργία, κατά την οποία να εορτάζονται με ομιλίες, καταθέσεις στεφανιών, παρελάσεις και θεατρικές παραστάσεις οι <<ένδοξοι και γενναίοι αγώνες>> του ηρωικού <<Δημοκρατικού Στρατού>>. Άδικη πολιτεία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: