Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Διακυβέρνηση Κυ.Μητσοτάκη

Σφραγίζουν τον Εβρο -Συρματοπλέγματα και περιπολίες για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών

15-12-2019


Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεφανής κατά την διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή επιθεώρησε τα έργα, τις κοινές δράσεις Στρατού ξηράς και Ελληνικής Αστυνομίας και τις ενέργειες των αρχών για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.



Σύμφωνα με το evrosnews.gr η κυβέρνηση επιχειρεί να σφραγίσει τα σύνορα με συρματοπλέγματα στα γνωστά περάσματα των διακινητών και μεικτές περιπολίες στρατού και αστυνομίας για να ανακόψει τις ολοένα και αυξανόμενες ροές.

Το σχέδιο που έχει καταστρωθεί και επιμελείται ή επιβλέπει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Εθνικός Συντονιστής για τον έλεγχο των συνόρων και το μεταναστευτικό-προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής, ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται εδώ και λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Eβρου, συνολικού μήκους πάνω από 5 χιλιόμετρα. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα του Μηχανικού των ενόπλων μας δυνάμεων, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις εκεί όπου χρειαζόταν.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/sto-ebro-o-alkibiadis-stefanis-syrmatoplegmata

Δεν υπάρχουν σχόλια: