Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Αριστεροφασιστικό Καθεστώς

Α. Διαμαντοπούλου: Θα σε βγάλουν τέσσερις από εδώ μέσα … μου είπε Αντιπρύτανης

Γενναία η απόφαση της Ν. Κεραμέως να αναστείλει τη λειτουργία των 37 νέων τμημάτων
20-12-2019

"Οταν είχα παρουσιάσει σε μια  ομάδα Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων  το Σχέδιο Νόμου (σ.σ. του νόμου 4009/11)   σηκώθηκε ένας Αντιπρύτανης και μου είπε , στον ενικό βεβαίως,  άκου να σου πω,εάν αυτό το πράγμα σκέφτεσαι να το φέρεις στη Βουλή θα σε βγάλουν τέσσερις από εδώ μέσα. Αυτό  το είπε ο Αντιπρύτανης συγκεκριμένου ελληνικού Πανεπιστημίου στην υπουργό και μάλιστα σε αυτή τη συνάντηση δεν υπήρχε κι άλλη γυναίκα" .
Τα παραπάνω αποκάλυψε η πρώην  υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε:
  • Τότε απάντησα στον Αντιπρύτανη με τον στοίχο του Χριστιανόπουλου ότι ακόμα και αν   θάψετε το νόμο  θα είναι ένας σπόρος, δηλαδή θα αντέξει.

  • Ο νόμος 4009/11 δεν ήταν καμία επανάσταση. Είναι  αυτό που γίνεται στα επιτυχημένα δημόσια  Πανεπιστήμια των δυτικών κρατών, της Ευρώπης, των ΗΠΑ.
Η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε γενναία την απόφαση της Ν. Κεραμέως να αναστείλει τη λειτουργία των 37 νέων τμημάτων.
Παράλληλα η πρώην υπουργός Παιδείας τόνισε πως  το μεγάλο στοίχημα της Νίκης Κεραμέως είναι να φέρει το νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια. Διότι , σημείωσε, ο νέος νόμος για τα Πανεπιστήμια είναι η διοίκηση , η επαναφορά των Συμβουλίων με όποια μορφή και όποια χαρακτηριστικά , η κανονικοποίηση των σπουδών .
Υπάρχει και σχετική  δέσμευση και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη , υπενθύμισε η Αννα Διαμαντοπούλου και υπογράμμισε ότι  η Ν. Κεραμέως έχει μια πολύ δύσκολη δουλειά μπροστά της .
Σκεφτείτε, σημείωσε, ότι όλα τα ΤΕΙ έγιναν Πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: