Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

 

9/10/1944. Το Ολοκαύτωμα του Κορωπίου Αττικής.
Στις 8 Οκτωβρίου ομάδα του Εφερικού ΕΛΑΣ έστησε ενέδρα σε μικρή φάλαγγα Γερμανών που αποχωρούσαν από παρατηρητήριο του Υμηττού και σκότωσαν 5 Γερμανούς στρατιώτες.
Στη συνέχεια σκόρπισαν. Ως συνήθως χωρίς να ασχοληθούν με τις συνέπειες της ανδραγαθίας τους.
Την επομένη μεγάλη Γερμανική δύναμη από την Αθήνα μέτέβη στο Κορωπί να επιβάλλει αντίποινα.Οι Ούνοι βέβαια γνώριζαν ότι οι κάτοικοι του Κορωπίου ήταν αθώοι. Παρά ταύτα προχώρησαν στη δολοφονία 47 κατοίκων και στην καταστροφή τουλάχιστον 400 οικιών και 60 επιχειρήσεων. Σημείώνω ότι οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν απομακρυνθεί από το Κορωπί μετά το άκουσμα της δολοφονίας των Γερμανών και γι αυτό τα θύματα δεν ήταν περισσότερα..

Αυτή είναι με λίγα λόγια η Ιστορία του ολοκαυτώματος του Κορωπίου.
Για πολλά χρόνια μετά το 1944 οι κάτοικοι αυτή την ιστορία γνώριζαν, αυτή που είδαν αυτοί που ζούσαν τότε.
Μετά ήρθαν οι ιστοριογράφοι της Αριστεράς και έκαναν την ...αναθεώρηση της Ιστορίας. Δεν ήταν Γερμανοί οι θύτες, είπαν. Όχι. Προτιμούσαν να ενοχοποιήσουν Έλληνες!
Σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Κορωπιόυ το 2016 συγγραφέας δύο σχετικών βιβλίων, ο Θωμάς Πρόφης, υπεστήριξε ότι το το έγκλημα του ολοκαυτώματος του Κορωπίου έγινε «από γερμανοντυμένους Έλληνες, ταγματασφαλίτες και Χίτες, εκτελώντας επιχείρηση εκκαθάρισης της περιοχής από ΕΛΑΣίτες και ΕΑΜίτες, κατά διαταγή του τότε στρατιωτικού Διοικητή Αττικής, τελέστηκε».
Τα ίδια έχουν υποστηριχθεί από τον ίδιο και άλλους σε επιστημονικές ημερίδες που διοργάνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο».
Ευτυχώς όμως ότι η Ιστορία του ολοκαυτώματος του Κορωπίου δεν τελείωσε εκεί..
Βρέθηκαν 5 ερευνητές (Γεώργιος Αθ. Κόλλιας, Γεώργιος Ντούνης, Νικόλαος Λάζαρης, Τάκης Πρόφης και Αθανάσιος Πουλάκης), οι οποίοι απέδειξαν με αδιάσειστα στοιχεία από τα Γερμανικά αρχεία ότι το έγκλημα έγινε από Γερμανική μονάδα μετά από «κτύπημα» των αποχωρούντων Γερμανών απο τμήμα του Εφεδρικού ΕΛΑΣ Κορωπίου και Γλυφάδας-Βούλας, παρά το ότι είχαν ήδη λάβει διαταγή από την 6η Οκτωβρίου να μην παρενοχλούν τους αποχωρούντες Γερμανούς.
Τον Οκτώβριο του 2017 παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας και αποκατέστησαν την Ιστορική αλήθεια για το Ολοκαύτωμα του Κορωπίου από τις ψευδολογίες ταγμένων αριστερών «ιστοριογράφων»!
Απομένει να δούμε αν οι ιστοριογράφοι της Αριστεράς θα αλλάξουν τα γραφόμενά τους για το έγκλημα του Κορωπίου. Δεν το ελπίζω βέβαια, αν κρίνω από το γεγονός ότι ακόμη γράφουν ότι στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου ι943 «συμμετείχαν ταγματασφαλίτες της Πάτρας», παρά το γεγονός ότι οι πρώτοι ταγματασφαλίτες εμφανίστηκαν στην Πάτρα στις 18 Ιανουαρίου 1944!
Λεπτομέρειες απο την παρουσίαση των πραγματικών θυτών και των πραγματικών γεγονότων του ολοκαυτώματος του Κορωπίου, κατωτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: