Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ακροαριστερή Προπαγάνδα

Ελεύθερος ο 14χρονος μαθητής μετά από την απολογία του

19 Οκτωβρίου 2020
...

 ο 14χρονος εντοπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις σε δυο διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας να πετά πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ την ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Την πρώτη φορά στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας  και την δεύτερη φορά  στη συμβολή της με την λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Αποτέλεσμα, να συλληφθεί μαζί με άλλα επτά άτομα και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το αδίκημα της «κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών» που τον οδήγησε και στο γραφείο της ανακρίτριας ανηλίκων καθώς πρόκειται για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

...
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: 

«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ, είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: