Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Αριστερή Ιδεολογική Κυριαρχία

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

25-01-2022 
Μετά τις νέες αποκαλύψεις για την εξάρτηση του ΚΚΕ από τη Σοβιετική Ένωση!

1. Να καταργηθεί το Νομοσχέδιο* 1813/1988, του υπουργείου των Οικονομικών γιά τήν «άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου 1944-1949». Να μετατραπεί το Νομοσχέδιο 1285/1982, που αναγνώρισε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την Εθνική Αλληλεγγύη και την ΕΠΟΝ ως οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης, καθώς και το Νομοσχέδιο1543/1985 που έδωσε συντάξεις στους αντάρτες του ΕΛΑΣ, του «ΔΣΕ» και στα μέλη της ΟΠΛΑ.

2. Να τεθεί Εκτός Νόμου το ΚΚΕ και να απομακρυνθούν όλα τα Μνημεία και οι Ανδριάντες των εγκληματιών του ΕΛΑΣ (π.χ. Άρη Βελουχιώτη) και ξενοκίνητων συνωμοτών (π.χ. Νίκου Μπελογιάννη)του λεγόμενου ΔΣΕ, οι οποίοι θεοποιήθηκαν αντί της φυσικής ή τουλάχιστον ηθικής καταδίκης τους!

- Στην Κατοχή το ΚΚΕ δεν έκανε Αντίσταση. Τα εφόδια των συμμάχων Βρετανών που έλαβε, αντί εναντίον των Γερμανών, τα χρησιμοποίησε εναντίον Ελλήνων (αμάχων «αντιδραστικών», Ταγμάτων Ασφαλείας, άλλων Οργανώσεων Αντίστασης, Χωροφυλακής, Αστυνομίας, 3ηςΟρεινής Ταξιαρχίας, Ιερού Λόχου, και στο τέλος εναντίον των ιδίων των Βρετανών) με στόχο την κατάληψη της εξουσίας με τη βια,
- Το 1946-49, δημιούργησε ανταρτικό στρατό (τον «ΔΣΕ»), σε μεγάλο ποσοστό Σλαβόφρονες και βίαια στρατολογημένους Έλληνες, με στόχο την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης από την Ελλάδα.
-Από δύο ντοκουμέντα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα από τα Ρωσικά αρχεία, φαίνεται καθαρά ότι το ΚΚΕ το 1946-49 εργαζόταν για τη Σοβιετική Ένωση. Στο πρώτο, ο Νίκος Ζαχαριάδης και ο Μάρκος Βαφειάδης με επιστολή τους στο Κ.Κ. της Σοβιετικής Ένωσης ζητούν νέα βοήθεια, ώστε να επιτευχθεί "η ελαχίστη επιδίωξη, να τους αποσπάσουμε ένα σοβαρό κομμάτι από τη βόρειο Ελλάδα". Στο δεύτερο ντοκουμέντο, ο Μολότωφ αναφέρει στον Στάλιν όλον τον οπλισμό (Γερμανικής προέλευσης για να μην φαίνεται ότι προέρχεται από την Σοβιετική Ένωση) που έχει σταλεί στο ΚΚΕ.

(*)
Κυριότερες διατάξεις του νομοσχεδίου 1813/1988 που ψηφίστηκε στις 29/8/1989:

Η περίοδος από την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής μέχρι την 31.12.1949 αναγνωρίζεται ως περίοδος εμφυλίου πολέμου.

Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο όρος «συμμοριτοπόλεμος» αντικαθίσταται με τον όρο «εμφύλιος πόλεμος» και όπου «συμμορίτες» με τον όρο «δημοκρατικός στρατός».

Αίρονται οι οποιεσδήποτε συνέπειες από καταδίκες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και όσων έλαβαν μέρος στον εμφύλιο πόλεμο που επιβλήθηκαν από κακουργοδικεία, Εφετεία, τακτικά και έκτακτα στρατοδικεία, ναυτοδικεία και αεροδικεία, οι δε ποινές διαγράφονται από τα δελτία του ποινικού μητρώου.

Δικαιούνται σύνταξης από το Δημόσιο ταμείο κατά τας διατάξεις των άρθρων 2 έως 14 ν. 1543/1985 όσοι είχαν ενταχθεί σε ανταρτικές ομάδες ή οργανώσεις του άρθρου 9 του ν. 1285/1982 ή στο Δημοκρατικό Στρατό και κατάστησαν διαρκώς ανίκανο συνεπεία οποιουδήποτε παθήματος, τραύματος ή νόσου που οφείλεται αποκλειστικά στις εμφύλιες συγκρούσεις.

Δικαιούνται επίσης σύνταξης και όσοι κατέστησαν ανίκανοι συνεπεία νόσου που οφείλεται αποκλειστικά σε κακουχίες κατά τη διάρκεια φυλάκισης ή αιχμαλωσίας ή εκτόπισης ή εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή σε εξορίες για τη δράση των, ή τα κοινωνικά τους φρονήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: