Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ.
<<Λέγεται πως την ιστορία τη γράφουν οι νικητές. Στη χώρα μας συνέβη ακριβώς το αντίθετο, πράγμα που ομολογουμένως αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Παρά τη διπλή ήττα το Δεκέμβρη και τον Εμφύλιο, το ΚΚΕ και οι παρατρεχάμενοί του κατόρθωσαν με την αδίστακτη προπαγάνδα και τη συστηματική πλύση του εγκεφάλου να κυριαρχήσουν ιδεολογικά και να επιβάλουν τη δική τους ερμηνεία για το Δεκέμβρη και τον Εμφύλιο.
Σύμφωνα λοιπόν με την ερμηνεία αυτή, οι καταχθόνιοι και δόλιοι Άγγλοι και Αμερικανοί είναι οι μεγάλοι ένοχοι για το Δεκέμβρη και τον Εμφύλιο. Αυτοί με την επέμβασή τους πήραν τη νίκη μέσα από τα χέρια του λαού. Αυτοί δεν μας άφησαν να γίνουμε <<λαϊκή δημοκρατία>>, να ζήσουμε στο <<σοσιαλιστικό παράδεισο>>, όπως έζησαν η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και οι άλλες <<λαϊκοδημοκρατικές>> χώρες....>>
ΣΗΜΕΙΩΣΗ.
Απόσπασμα από το βιβλίο <<Αναγκαστική Προσγείωση>> του Τάκη Λαζαρίδη. Και ποιος είναι ο Τάκης Λαζαρίδης; Ο πατέρας του εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς για την κομουνιστική του δράση και η μητέρα του καταδικάσθηκε σε ισόβια από τους Βουλγάρους. Ο ίδιος καταδικάσθηκε σε θάνατο στη δίκη του Μπελογιάννη, αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας του έλαβε χάρη και εξέτισε στις φυλακές ποινή 15 ετών.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ.
Με το κείμενο αυτό λήγει η επετειακή επίκαιρη θεματολογία για τον συμμοριτοπόλεμο, όπως χαρακτηρίσθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που έληξε με τη συντριπτική και περίλαμπρη νίκη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στις 29 Αυγούστου 1949 στον Γράμμο κατά των ξενοκίνητων συμμοριτών, που στοίχισε στην Πατρίδα χιλιάδες νεκρών και τραυματιών, σε μαχητές και αμάχους, και προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
Έχουμε πατριωτική και ηθική υποχρέωση με αδιάσειστα και πλήρως αιτιολογημένα στοιχεία να αποκαλύπτουμε στις σύγχρονες και επερχόμενες γενεές από τη σκόνη της μαύρης προπαγάνδας των κονδυλοφόρων της Αριστεράς τα εγκλήματα του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του 3ετούς συμμοριτοπολέμου 1946-1949. Και να γνωρίζει το ΚΚΕ ότι παρά τις εκδηλώσεις, εορτές, κατασκευή μνημείων και μουσείων, η ιστορία δεν αποσιωπάται, δεν παραχαράσσεται και δεν διαγράφεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: