Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

 

18-12-2022
 

18/12/1943. Το Ολοκαύτωμα της Δράκειας Πηλίου!Ο Ηρωικός ΕΛΑΣ σκοτώνει 2 Γερμανούς και αυτοί 118 Αθώους εις Αντίποινα! Το γνωστό Σενάριο της «Αντίστασης» του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ!

Μία ακόμη μεγάλη, άγνωστη στους πολλούς τραγωδία στη Δράκεια Πηλίου, από την κομματική, ταξική, ακίνδυνη «Αντίσταση» του ΕΛΑΣ μέσω ενεδρών σε μοναχικούς Γερμανούς και μετά γρήγορη φυγή!


Πόσες τραγωδίες, πόση συμφορά, και πιο το όφελος πέραν της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ηρώων, τους οποίους δυστυχώς ενέκρινε και το Ελληνικό κράτος, τέσσερις δεκαετίες αργότερα!

Το γεγονός.

Στις 17 Δεκεμβρίου, ο ΕΛΑΣ κτύπησε τρεις μοτοσυκλετιστές Γερμανούς κοντά στο χωριό, σκότωσε τους δύο και τραυμάτισε τον τρίτον. Το ίδιο βράδυ οι Γερμανοί κυκλώνουν το χωριό και συγκεντρώνουν τους περισσότερους κατοίκους σε ένα καφενείο, και τους κρατούν μέχρι το επόμενο πρωί. Τότε, άρχισαν να επιλέγουν ομάδες από 5-10 άτομα, τα οποία οδηγούσαν έξω από το χωριό και τα δολοφονούσαν.

Ο τελικός απολογισμός: 118 αθώοι μαρτύρισαν για την παληκαριά των Ελασιτών, οι οποίοι ήσαν άφαντοι τις 24 ώρες που οι Γερμανοί ήσαν στο χωριό!
Αυτά συνέβησαν λίγες ημέρες μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, που και εκείνο είχε γίνει ως αντίποινα για τη δολοφονία αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.

Η Δράκεια Πηλίου, είναι ένα από τα 95 χωριά και πόλεις της Ελλαδος που έχουν ανακηρυχθεί μαρτυρικά. Όλες αυτές οι τραγωδίες προήλθαν από αντίποινα στην λεγομένη Αντίσταση των κομμουνιστών του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ.

Ήταν μια ακίνδυνη γι αυτούς μορφή «Αντίστασης», μέσω ενεδρών σε μοναχικούς Γερμανούς και μετά γρήγορη φυγή!
Το τραγικό της υποθέσεως είναι ότι εκτός των συμφορών που προκάλεσαν οι κομμουνιστές με αυτούς τους δήθεν «αντιστασιακούς ηρωισμούς», κατασκεύασαν και μιά πλειάδα «ηρώων» της αντίστασης που έλαβαν και τη σφραγίδα των ελληνικών κυβερνήσεων τη δεκαετία 1981-1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια: