Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

 

Ο Άγις Στίνας, αληθινό όνομα Σπύρος Πρίφτης, ιστορικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει για την δράση των συμπολεμιστών του κατά την Μάχη της Αθήνας το 1944:
«Σκότωναν φτωχές γυναικούλες γιατί έπλεναν ρούχα Ιταλών ή Γερμανών στρατιωτών. Θανάσιμο έγκλημα, επαίσχυντη αντιπατριωτική πράξη. Από πόσο πατριωτικό πάθος θα φλέγονταν αυτός ο λεβέντης για να σκοτώσει μια μάνα που έπλενε ρούχα για ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά της.

Σκότωσαν εργάτες γιατί δούλευαν σε γερμανικές επιχειρήσεις. Στους ομαδικούς τάφους που άνοιξαν στο Περιστέρι, μπροστά στην αντιπροσωπεία των αγγλικών εργατικών συνδικάτων όλα τα πτώματα φορούσαν μπαλωμένα κουρέλια και τα χέρια τους ήταν χέρια εργατών... Ήταν βλέπεις δυσβάσταχτη η ήττα και κάποιος έπρεπε να πληρώσει.
Σκότωσαν γυναίκες γιατί από την πείνα ή για να σώσουν τα παιδιά τους δόθηκαν για μια πανιότα ή για μια κονσέρβα σε Ιταλούς ή Γερμανούς στρατιώτες... Χιλιάδες αθώοι ανύποπτοι άνθρωποι σφαγιάσθηκαν δίχως να ξέρουν γιατί, ούτε αυτοί ούτε εκείνοι που εν ψυχρώ τους εκτελούσαν. Ολόκληρες οικογένειες έχουν ξεκληριστεί με το πρόσχημα της συνεργασίας με τον εχθρό, ενώ στην πραγματικότητα κρύβονταν πίσω απ' αυτά οικογενειακά ή προσωπικά μίση...
Δρούσε ακόμα στις πόλεις για λογαριασμό του ΕΑΜ και η ΟΠΛΑ. Πρόκειται για τους φονιάδες που χρησιμοποιούσε το ΚΚΕ στην Κατοχή... Αυτήν την ηρωική πλευρά του “Εθνικού Έπους”, ίσως από μετριοφροσύνη δεν την αναφέρουν στους πανηγυρισμούς της Εθνικής Αντίστασης!».
Στην φωτογραφία ένας από τους πολλούς ομαδικούς τάφους όπου οι κομμουνιστές στασιαστές φρόντισαν όχι μόνο να ανοίξουν αλλά και να γεμίσουν με αθώους ανθρώπους.


Μες σε 33 ημέρες μαχών οι νεκροί άμαχοι ξεπέρασαν τους νεκρούς του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, κατά συντηρητικές και αριστερές πηγές, αν και οι ιατροδικαστικές έρευνες και πηγές συγκλίνουν προς τον αριθμό των 46.985 νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: