Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Αλλοδαποί-Εγκληματικότητα, Ρομά - Εγκληματικότητα

 

Επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας: Συνελήφθησαν 13 άτομα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Μαΐου 2023

Σε 13 συλλήψεις προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σε ειδική επιχείρηση με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου», στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 και 26 Μαΐου. Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές σε οικίες και κτίρια, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 3 άτομα ακόμη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ:

-Συνελήφθη ένας αλλοδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ατόμων για συμμετοχή τους σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2023 στην Καλλιθέα.


-Συνελήφθη μια αλλοδαπή, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ' εξακολούθηση.

-Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά, όπλα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

-Σύλληψη αλλοδαπού και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου, για συμμετοχή τους σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ανηλίκων στις 15/05/2023 στην Αθήνα.

-Σύλληψη 9 ατόμων για -κατά περίπτωση αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:3 κινητά τηλέφωνα, 9 ρολόγια χειρός, 20 πακέτα τσιγάρα χωρίς φορολογική ετικέτα, στρατιωτικού τύπου μαχαίρι, 3 αναδιπλούμενα μαχαίρια τύπου πεταλούδα, 3 κινητά τηλέφωνα, συνολική ποσότητα χαλκού βάρους 226 κιλών, πλαστικό κιβώτιο περιέχων χαλκό και κόφτης/σκύλα (αντικείμενο που χρησιμοποιείται προς την αποκοπή καλωδίων).


Δεν υπάρχουν σχόλια: